SZTE Info

Tumorprevenciós nap a TIK-ben

Tumorprevenciós napot szervez az SZTE TIK kiállítási terében a Magyar Orvostanhallgatók Egyesületének szegedi csoportja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az április 27-én 10 órától tartandó rendezvényen előadások hangzanak el a különböző szűrővizsgálatokról, a daganatos betegségek és a dohányzás kapcsolatáról. A látogatók részt vehetnek ingyenes vérnyomás-, vércukorszint- és testzsírszázalék-mérésen, az SZTE Fogorvostudományi Karának hallgatói pedig fogászati szűrést tartanak.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.