SZTE Info

Nemzetközi Visegrádi Alap pályázati lehetőségeit bemutató tájékoztató Szegeden

A Külügyminisztérium tisztelettel meghívja Önt a Nemzetközi Visegrádi Alap pályázati lehetőségeit bemutató tájékoztatóra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tájékoztató kiterjed a különböző pályázatok, ösztöndíj-programok, művészeti rezidens programok és egyetemi kurzus-programok új feltételeinek bemutatására, továbbá technikai és gyakorlati tudnivalók ismertetésére.

A tájékoztató időpontja: 2011. április 28. 9:30

Helyszín: Szegedi Tudományegyetem

Szeged, Boldogasszony sgt. 6., Juhász Gyula Pedagógusképző Karának Díszterme


A tájékoztatót tartja:

Peter Vágner

A Nemzetközi Visegrádi Alap igazgatója

 

Szilágyiné Bátorfi Edit

Magyarország V4 Nemzeti Koordinátora

A rendezvényt megnyitja: Prof. Dr. Pál József nemzetközi és közkapcsolati rektor-helyettes 
 


Meghívó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.