SZTE Info

Magyarország spanyol szemmel, Spanyolország magyar szemmel

A Hispanisztika Tanszék spanyol lektorátusa idén is megrendezi a már hagyományos Spanyol kulturális napok rendezvényeit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az eseménysorozat része az Egyetemi Könyvtár hispanisztika gyűjteményével közös szervezésű „Magyarország spanyol szemmel, Spanyolország magyar szemmel” című tárlat, melyen negyven fotográfiát és féltucat festményt láthat a közönség az SZTE TIK Átriumában.

A kiállítás április 26-tól 29-e, péntekig tekinthető meg, a Központ nyitva tartási idejében.

 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.