SZTE Info

fuvesz

Kertészeti-, kertépítészeti kiállítás és vásár a Füvészkertben

A Dél-Alföldön évek óta nem rendeznek nagyszabású kertészeti bemutatót. Ezt a hiányt pótolja a kétnapos, vásárral egybekötött kiállításunk.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Időpont: 2011. április 23-24. 900-1800

Közel 30 kiállító érkezik hozzánk a kertészeti szakma többféle ágából:

  • kaktuszok, pozsgások
  • évelők
  • egynyáriak
  • örökzöldek
  • orchideák
  • rovarfogó növények
  • kerti dekorációs kellékek, kőedények, kerti bútorok

 

A látogatók többféle épített kertet is megnézhetnek, kerti gépeket próbálhatnak ki működés közben. Többféle öntözési technikát is megismerhetnek, valamint különleges minikerteket is bemutatunk az érdeklődőknek. A kertészeti szakemberektől pedig bátran kérdezni is lehet.

A gyermekeket közös kertészkedéssel és növényültetéssel várjuk. Többféle kézműves programunk is lesz, valamint játékos feladatokkal is lekötjük a figyelmüket, miközben a szülők nézelődhetnek, vásárolhatnak.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.