SZTE Info

Emeritus professzorok köszöntése az ÁOK-n

a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának Tanári Testülete hagyományteremtõ rendezvényként 2011. április 13-án (szerdán) 16.00 órakor az Oktatási Épületben (Szeged, Dóm tér 13.) rendkívüli ünnepi ülés keretében Prof. Dr. Wittmann Tibor elnökletével 95. és 90. életévüket idén betöltõ emeritus professzorokat köszönt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az érintettek életútját az általuk vezetett intézet mai tanszékvezetõi ismertetik, majd a 95 éves Dr. Obál Ferenc emeritus professzornak, a 90 éves Dr. Boda Domokos, Dr. Szekeres László, Dr. Szentpétery József, Dr. Varró Vince emeritus professzoroknak a Kar újonnan alapított Pro Facultate Medicinae plakettjét és jutalomdíját Prof. Dr. Vécsei László akadémikus adja át. Dr. Hammer Helga és Dr. Farkas Gyula professzorok nyugállományba vonulásuk alkalmból Szent-Györgyi Albert emlékérmet és jutalomdíjat vesznek át.

Dr. Paragh György, a Debreceni Egyetem centrumelnöke Dr. Benedek György prodékánnak, a Magyar Orvosképzési és Egészségügyi Oktatási Társaság alapítójának és korábbi elnökének nyújt át kitüntetést.

A rendezvényt Szabó Gábor akadémikus, rektor is köszönti, szól az Egyetem jelen helyzetérõl, az iskolateremtõkrõl való megemlékezés jelentõségérõl, fontosságáról.

 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.