SZTE Info

Szegedi Tudományegyetem, a Zöldülő Egyetem

Az Szegedi Tudományegyetem elkötelezett a környezettudatos magatartás meghonosításában, ezért nagy örömmel csatlakozott több egységével (Rektori Hivatal, TIK Igazgatóság, Hallgatói és Szolgáltató Iroda, Gazdaságtudományi Kar Dékáni Hivatal) a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért által meghirdetett 2010. évi Zöld Iroda Versenyhez.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

ZI_verseny_2010Remek, előremutató kezdeményezésnek tartjuk a Versenyt, mely jó alkalmat ad arra, hogy környezeti szempontok alapján is végiggondoljuk irodáink működését, meghonosítsuk a környezettudatos „irodai gondolkodást, viselkedést” a mindennapok szintjén. Kilépve az iroda világából a Zöld Iroda Verseny kiváló lehetőséget biztosít a munkatársak irodán kívüli viselkedésének, attitűdjének formálására is.

A Szegedi Tudományegyetem 2010-ben meghirdette a „Zöld Egyetem” programot, melynek keretében lehetőségeihez mérten igyekszik nagyobb hangsúlyt fektetni a környezetbarát megoldások, technológiák alkalmazására, a környezettudatos szemléletmód terjesztésére.

Mint a Dél-alföldi régió legnagyobb munkáltatója, valamint közel 30.000 hallgató otthona kiemelt felelősséget érzünk a fenntartható fejlődés megalapozására, melynek egyik eszköze a „zöld” gondolkodásmód alkalmazása és terjesztése.

A Zöld Egyetem program keretében az SZTE Rektori Hivatal célja a saját működésének környezetvédelmi szempontok szerinti végiggondolása és a környezettudatos viselkedés meghonosítása. Szeretnénk példát venni az előző évi nyertes TIK-ről, hozzájuk hasonló módon szeretnénk átvilágítani és megismerni, hogy eddigi tevékenységeink, ügyviteli folyamataink mennyire felelnek meg ezen szempontoknak, melyek a tényleges lehetőségeink, és hogyan javíthatnánk ezek arányán.

További célunk, hogy az egymásra épülő programok mentén haladva példát mutassunk mindenki számára. Bizonyítva ezzel, hogy nemcsak a legnagyobbak, hanem a legzöldebbek közé is tarozhat egy olyan hatalmas intézmény is, mint a Szegedi Tudományegyetem.

Információ a www.zoldiroda.hu oldalon és a www.kovet.hu oldalon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. március 24.

nyito_Nemeth_Aniko

Az SZTE Füvészkert felújítása és működtetése mellett a gyermekek és fiatalok környezettudatosságra nevelése, valamint az ismeretterjesztés terén is sikeres intézményvezetői munkája elismeréseként Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott Németh Anikó. A Füvészkert igazgatóját munkájáról és a botanikus kert növénygyűjteményeiről is kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.