Bezár

Hírarchívum

Az iKron kapta a 2010-es Alma Mater Díjat

Az iKron kapta a 2010-es Alma Mater Díjat

2010. március 10.
2 perc
Ebben az esztendőben immár az ötödik alkalommal kerül sor az egyetem alumni szervezetének ünnepélyes díjátadójára
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Alma Mater Díjat a Szegedi Tudományegyetem alumni szervezetének azon partnere kapja meg, amely arányaiban a legtöbb SZTE-n végzett hallgatót foglalkoztatta az elmúlt évben új munkaerőként.

A díjat idén az SZTE Tavaszi Állásbörzéhez kapcsolódóan a szoftverfejlesztéssel, szoftver-szaktanácsadással foglalkozó iKron cégcsoport vehette át (a cégcsoportot három vállalat alkotja: az iKron Kft., az InCa Kft. és a Monguz Kft.). A cégcsoport mindkét ügyvezetője, Sinkovicz Attila (iKron Kft. és InCa Kft.) és Kármán László (Monguz Kft.) megjelent a március 10-én a TIK-ben rendezett ünnepályes átadáson – mindketten a szegedi egyetemen végeztek. Sinkovicz Attila elmondta: a cégcsoport munkatársainak több mint 75%-a a szegedi egyetemről jön, és oktatnak is az egyetemen. Kármán László hozzátette: máig tartják a kapcsolatot az oktatókkal.

Görög Márta, az SZTE hallgatói és közkapcsolati igazgatója hangsúlyozta: az egyetem, illetve az Universitas-Szeged Nonprofit Kft. hosszú évek óta kiegyensúlyozott kapcsolatot ápol az iKron cégcsoporttal, amelynek dinamizmusa, kreativitása hasonlóságot mutat az Alma Mater eddigi fejlődésével. A cégcsoport vezető tisztségviselői közül is sokan végeztek a szegedi egyetemen, és szerves kapcsolatban állnak az Alma Materrel, annak számos rendezvényén részt vesznek.

Az eddigi díjazottak:

2006: Siemens

2007: 3C Szeged Kft.

2008: GE Hungary Zrt. Healthcare K+F divízió

2009: a Sanofi Aventis magyar tagvállalata, a Chinoin Gyógyszer- és Vegyészeti Termékek Gyára Zrt.

2010: iKron cégcsoport

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek