Bezár

Hírarchívum

MTA
MTA elismerések szegedi oktatóknak

MTA elismerések szegedi oktatóknak

2010. május 06.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem két tudósát az Akadémia rendes, egyet pedig levelező tagjává választott az MTA közgyűlése hétfőn.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Harminckilenc rendes és harminc levelező taggal bővült május 3-án a Magyar Tudományos Akadémia. Az alapszabály szerint rendes tagként az a magyar állampolgárságú levelező tag választható meg, aki levelező tagságának elnyerése óta jelentős tudományos eredményeket ért el.

A Szegedi Tudományegyetemről az MTA rendes tagjává választották Prof. Dr. Szabó Gábor egyetemi tanárt (TTIK Optikai és Kvantumelektronikai Tanszék). Ugyancsak rendes taggá választották Dr. Vígh László biokémikust, az MTA Biológiai Központ stratégiai főigazgató-helyettesét, aki az SZTE címzetes egyetemi tanára.

Levelező taggá választották Dr. Hermecz Istvánt, aki a sanofi-aventis/Chinoin senior direktora, a Chinoin–BME kihelyezett Gyógyszeripari Tanszék vezetője, a Semmelweis Egyetem címzetes egyetemi tanára, a BME és a Szegedi Tudományegyetem magántanára.

A Szegedi Tudományegyetem akadémikusainak névsorát itt tekinthetik meg

 

Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke több elismerést is átadott a május 3-i közgyűlésen. A kitüntetettek között szegedi szakembereket is találunk.

Akadémiai Díjjal ismerték el Kemény Lajost, az MTA doktorát, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikájának tanszékvezető egyetemi tanárát, illetve Tomka Bélát, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Legújabbkori Egyetemes Történeti Tanszék tanszékvezető egyetemi docensét.

(a felhasznált kép forrása: Wikimedia commons)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek