SZTE Info

Az egyetlen magyar "orr" Szegeden

Zólyomi Zsolt Magyarország egyetlen parfümőre. A nagy múltú versailles-i parfümiskolában tanult. Beutazta a világot, és szinte minden olyan cégnél dolgozott, amely az illatszeriparban számít. Több ezer alapanyagból készít új illatokat úgy, hogy megszabja az illatok arányát. Vagyis az ő orrán múlik, hogy alakul ki egy új illat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Zólyomi Zsoltnak saját parfümériái vannak, és folyamatosan készít új személyre szabott illatokat. Amikor egy hölgy bemegy hozzá, hogy személyre szabott illatot készíttessen, Zólyomi Zsolt asszociál, megillatolja és így találja ki, milyen illat állhat a legközelebb a hölgyhöz. Olyan ez, mint egy illat-stylist, de az önálló illat sokkal összetettebb és hosszabb folyamat eredménye.

A legtöbb illat-preferencia úgy alakul ki, hogy valamilyen szépség, egy kellemes érzés kötődik hozzá. Kiskamasz koromban feljártunk a Sas-hegyre orgonát lopni… Emlékszem a virág érintésére, a felfokozott állapot hangulatára, és arra is, hogy mindig szerelmes voltam. Szép emlékeim vannak – ez lehet az oka, hogy szeretem az orgona illatát – mondja Zólyomi Zsolt.

Zólyomi Zsolt sokszor vesz részt termékfejlesztésben is, amelynek a végeredménye nem maga az illat, hanem az illat alkalmazása - ezt applied perfumerynek hívják. Ilyenkor krémek, samponok vagy szélvédőmosó folyadékok illatát fejlesztik ki. Ez egy 40 milliárd dolláros játék, vagyis egy önálló iparág. Zólyomi Zsolt ebben a játékban játékmester.

Zólyomi Zsolt májusban Szegedre látogat. Egy izgalmas előadáson mutatja meg, hogyan alkot. Elmondja, mi a parfümőr feladata, és azt is, hogy a parfümre, mint luxustermékre mekkora a kereslet a mai Magyarországon, a gazdasági válságban.

 

Zólyomi Zsolt

nyilvános szemeszterzáró előadása

2010. május 7., péntek, 13:00

 

Szegedi Tudományegyetem

JGYPK stíluskommunikátor szak

Szeged, Boldogasszony sgt. 6.

 

Köszönjük, ha előzetesen is hírt adnak az eseményről, személyes megjelenésükre számítunk!

 

TECHNIKAI INFORMÁCIÓ A SAJTÓNAK:

- az előadásról és az illatolásról fotók és vágóképek készíthetők

- hasznos hangrészletek rögzíthetők az előadásból – előre megbeszélt módon

- rövidinterjú készíthető Zólyomi Zsolttal – előzetes egyeztetés után

 

Nádudvari Gabriella

képzésvezető, Stíluskommunikátor Szak

www.stiluskommunikacio.eu

E-mail: g.nadudvari@stiluskommunikacio.eu

Tel: +36 20 261 83 63

 

Meghivo_szemeszterzarora

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. november 13.

IMG_5871

A hazai felsőoktatás zászlóshajója, a Szegedi Tudományegyetem „kapitányi hídján” álló vezetőket sorra bemutatja a Szegedi Egyetem Magazin. Most az SZTE négy rektorhelyettese arról is vall, miként javíthatja tovább pozícióit a legfrissebb Quacquarelli Symonds ranglista szerint Magyarország legjobb egyeteme, a szegedi universitas.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • november 13. 08:00 - 15. 18:00
 • november 13. 13:00 - 15. 13:30
  Az SZTE ÁJTK Magyar Jogtörténeti Tanszéke és az MTA SZAB Jogtudományi Szakbizottsága szervezésében
 • november 14.
  09:00 - 15:00
  Az SZTE JGYPK Művészeti Intézet Művészetelméleti és Művészetpedagógiai Kutatócsoportjának szervezésében
 • november 14.
  09:00 - 15:10
  Nemzetközi konferencia a Europe Direct Szeged, az SZTE Frankofón Egyetemi Központja, a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetsége, a Budapesti Francia Intézet és a Wallonie-Bruxelles International szervezésében
  Részletek: www.ed.u-szeged.hu
 • november 14.
  10:00 - 16:00
  Az SZTE BTK Pszichológiai Intézete pszichológiatörténeti konferenciát szervez abból az alkalomból, hogy Szegeden 90 éve jött létre Magyarország első tartósan működő egyetemi lélektani intézete Várkonyi Hildebrand Dezső vezetésével. A konferenciára várunk minden érdeklődőt! A konferencia programja megtekinthető a konferencia honlapján, az előadások összefoglalóival: https://www.szegedikonferencia2019.com