SZTE Info

rektor_szabo_gabor

Szabó Gábor akadémikus az SZTE új rektora

Szabó Gábor akadémikus hivatalba lépett 2010. július 1-jén.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Dr. Szabó Gábor, akadémikus rektori megbízólevelét 2010. július 2-án, pénteken vette át Budapesten Hoffmann Rózsától a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkárától.

Megbízatása 4 évre, 2014. június 30-ig szól.

 

Dr. Szabó Gábor rektorral a Tudományegyetem című műsorban készített interjút itt tekinthetik meg.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.