SZTE Info

Diplomaosztó a Bölcsészettudományi Karon

A BTK-n 2010. július 11-én rendezték a diplomaátadó ünnepi tanácsülést,9, 11, 14 és 16 órakor a József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Bölcsészettudományi Kar diplomaosztó 2010
A diplomaosztón készült képeket a képgalériára kattintva tekinthetik meg
A rendezvényen hozzávetőlegesen 2000 vendég vett részt. Az ünnepi tanácsülést megtisztelte jelenlétével Dr. Szabo Gabor rektor úr, Dr. Rácz Béla rektorhelyettes úr es Dr. Palkó András rektorhelyettes úr, valamint a társkarok dékánjai ill. dékánhelyettesei.

Megjelentek az ünnepségen az egyes szakok képviseletében tanszékvezetőink, intézetvezetőink ill. szakgazdaink. A rendezvényeinken a Peter&Pan gitárduo adott színvonalas műsort.

A Bölcsészettudományi Karon 1273 hallgató tett sikeres záróvizsgát. 947 hallgató kapott oklevelet, ebből a régi egyetemi képzésben 297 fő, tanári mesterképzésben 62 fő, BA alapképzésben 542 fő, szakirányú továbbképzésben 46 fő vehetett át diplomáját. 3 hallgató kapott kitüntetéses minősítésű oklevelet. Rauzs Olga Sarolta (angol-francia szakos) es Pakot Renata (romanisztika-spanyol BA)Discipuli pro Universitate kitüntetésben részesült.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.