SZTE Info
educatio

Educatio 2010: több ezer látogató a Szegedi Tudományegyetem standjánál

Rendkívül látogatott volt a Szegedi Tudományegyetem standja az Educatio 2010 elnevezésű nemzetközi oktatási szakkiállításon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

rektor_educatioA hazai felsőoktatás szereplőinek legfontosabb seregszemléjén - a napfény városát képviselve - több mint 80 napsárga pólóba öltözött szegedi hallgató, oktató és munkatárs fogadta a több ezer érdeklődő diákot.A leendő hallgatók még az intézmény vezetőjével is találkozhattak, a kétnapos rendezvényre ugyanis Prof. Dr. Szabó Gábor rektor is kilátogatott.

A 72m2-es standon a felvételire készülők megismerkedhettek többek között az egyetem mind a 12 karával, valamint az intézmény képzéseivel, de a tájékozódás mellett, az érdeklődők pályaorientációs tesztet is kitölthettek, ingyenes fogászati szűrést vehettek igénybe és olyan remek ajándékokhoz juthattak, mint az SZTE logóval ellátott jojo, post-it, lufi és a vírusok elkerülésére szolgáló SZTE-s szájmaszk.

educatio_2010A Szegedi Tudományegyetem kiállításon tapasztalt sikerét mi sem mutatja jobban, mint hogy a Szegedi Egyetem című lap felvételi különszámából több mint 3000 db fogyott el a rendezvény ideje alatt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.