SZTE Info

Prof. Dr. Nagy János: Párbeszéd a nemzeti vagyon jövőjéről

Prof. dr. Nagy János, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elnöke nevében tisztelettel meghívjuk Önt a „PÁRBESZÉD A NEMZETI VAGYON JÖVŐJÉRŐL” címmel meghirdetett tájékoztató rendezvénysorozat második, szegedi sajtónyilvános eseményére.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvényen a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elnöke személyesen, első kézből ad tájékoztatást a nemrég elfogadott Középtávú Vagyonhasznosítási Stratégia megalkotásának hátteréről, a megújult stratégiai elképzelésekről, a nemzeti vagyon jövőjéről és a kezelésével kapcsolatos alapelvekről.

Az előadás szervezői lehetőséget kívánnak teremteni arra is, hogy az előadást követően a helyszínen őszinte szakmai beszélgetés alakulhasson ki a jelenlévők között az elhangzottakkal kapcsolatban. Ezért már előzetesen ajánljuk figyelmébe az MNV Zrt. honlapján (http://www.mnvzrt.hu/nvt/_/_/vagyonstrategia) fellelhető Vagyonstratégia szövegét.

Az NVT 2007-es megalakulása óta kiemelt alapelvének tekinti a nyíltságot, az átláthatóságot és a párbeszédet. Minden magyar állampolgárnak joga tájékozottnak lenni, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsnak pedig kötelessége tájékoztatást adni az állami vagyonnal kapcsolatos minden stratégiai lépésről, tervről, elképzelésről. A Szegedi Tudományegyetemen tartandó előadás a második állomása annak a tájékoztató rendezvénysorozatnak, melyre Magyarország több egyetemi városában, köztük Budapesten, Debrecenben kerül sor a következő hónapokban.

Az előadás időpontja: 2010. február 23., kedd, 14:00

Az előadás helyszíne:

Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ, 1. emeleti nagyelőadó 

Az előadást tartja:

Prof. dr. Nagy János
a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elnöke

A rendezvény védnöke:

Prof. dr. Szabó Gábor
a Szegedi Tudományegyetem rektora

A rendezvény további résztvevője:

Kamarás Miklós
a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  13:00 - 17:00
 • február 25.
  14:00 - 15:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  A Dugonics Társaság előadóülése
  Előadó: Dr. Kerek Ferenc zongoraművész, a Dugonics Társaság elnöke, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar oktatója
  Beszélgetőtársak: Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója
  Kerek Attila, SZMJV protokoll- és rendezvényreferense, a Dugonics Társaság elnökségi tagja