SZTE Info

Kálloy Pesti álma a TIK-ben

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A színészként és rendezőként ismert Kálloy Molnár Péter második lemeze, a Pesti álom bemutató koncertturnéjának első állomásaként február 12-én Szegeden, az SZTE TIK Kongresszusi termében ad koncertet. Első, A nő után című lemezéhez hasonlóan a Pesti álom szövegeit is maga Kálloy írta, a zenei rendezést és gitárjátékot pedig régi barátjára, Hrutka Róbertre bízta.

A pop-rock műfajú lemez történeteket mesél el, a Kálloy Molnártól már az első lemezen megszokott fanyar humorral és megdöbbentő költőiséggel. A dalok ugyanúgy elférnek egy csendes kávéházi zeneként, vezetés közben vagy otthoni borozgatás mellé. Aki azonban figyelmesen hallgatja a szöveget is, új világ tárul fel előtte. A zenei aláfestést Hrutka Róbert zenekarának köszönhetjük: Borlai Gergő (dobok), Fekete-Kovács Kornél (trombita), Giret Gábor (basszusgitár), Galambos Zoltán (zongora), Kalmus Felícián (cselló) és Orosz Zoltán (harmonika).

Szekeres Nikoletta

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *