Bezár

Hírarchívum

Együttműködési megállapodás a Szegedi Tudományegyetem és a Potsdami Egyetem között

Együttműködési megállapodás a Szegedi Tudományegyetem és a Potsdami Egyetem között

2010. február 03.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem képviseletében 2010. január 4-től január 6-ig Prof. Dr. Badó Attila hallgatói és közkapcsolati rektorhelyettes, Prof. Dr. Balogh Elemér alkotmánybíró, Dr. Karsai Krisztina közkapcsolati dékánhelyettes (ÁJTK), Dr. Görög Márta hallgatói és közkapcsolati igazgató, valamint Dr. Almási Ibolya koordinátor munkalátogatást tett a Potsdami Egyetem Jogi Karán.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

1997 januárjában indult el a két egyetem szoros együttműködésének és gondos előkészítésének köszönhetően egy német nyelvű jogi képzés a szegedi jogi karon. 12 év sikertörténetének megkoronázásaként Prof. Badó Attila rektorhelyettes és Dr. Sabine Kunst rektorasszony 2010. január 6-án együttműködési megállapodást írt alá.

ajtk_potsdam
Dr. Karsai Krisztina, Prof. Dr. Badó Attila, Dr. Sabine Kunst, Dr. Thomas Grünewald Prof. Dr. Hartmut Bauer

 

A két egyetem között kötött együttműködési megállapodásnak megfelelően a jelen szerződések célja az eddigi intézményi kapcsolatok és együttműködés továbbfejlesztése, különösképpen a jogászképzés, a kutatási tevékenységek valamint az egyetemi oktatók, kutatók, hallgatók csereprogramjának területén. A több mint egy évtizedes munka középpontja a Német Gazdasági Jogi Képzés és azon magyar és német oktatók tevékenysége, amelynek köszönhetően a magyar joghallgatók és diplomások olyan karrier lehetőséghez jutnak, melyre a speciális képzés nélkül nem lenne lehetőségük. Az idegen nyelvű jogi képzés, reagálva a jelen kor nemzetközi szintű jogi kihívásáraira, olyan szaktudást biztosít, amelyet a hallgatók az európai munkaerőpiacon is hasznosítani tudnak.

ajtk_potsdam_1

Prof. Dr. Badó Attila, Dr. Sabine Kunst, Dr. Thomas Grünewald, Prof. Dr. Hartmut Bauer, Dr. Regina Neum-Flux

2010 őszétől kezdődően a DAAD egyedülálló módon támogatja a Német Gazdasági Jogi Képzést, amely nélkülözhetetlen feltétele a képzés szegedi továbbfejlesztésének.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek