Bezár

Hírarchívum

DSC_1077_2
Szabó Gábor rektoré az első Alma Mater-tagsági kártya

Szabó Gábor rektoré az első Alma Mater-tagsági kártya

2010. december 11.
3 perc

Ötéves születésnapját ünnepelte a szegedi Alma Mater szervezet december 9-én a TIK Kávézó különtermében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szabó Gábor rektor az ünnepséget megnyitó beszédében elmondta, szívesen látja el az Alma Mater elnöki feladatait, hiszen a szervezet által képviselt értékeknek nagy szerepe van annak ellenére, hogy az öregdiák baráti körök rendszere Magyarországon még gyerekcipőben jár. A szegedi alumni-szervezet azonban több szempontból is egyedülálló.

Kifejtette, az Alma Mater kör tagjai nagyon fontos erőforrások az egyetem számára, hiszen amerre járnak, a SZTE jó hírét viszik magukkal. A rektor megnyitóját követően Görög Márta értékelte a szervezet ötéves történetét. Elmondta, hogy a 2004-ben megálmodott, egységes alapú hallgatói szolgáltatások létrehozásának és megalapozásának – amely az akkor meglévő öregdiák baráti köröket a ROP-pályázat segítségével tömörítette egy szervezetté – során olyan szilárd és biztos alapokat teremtettek, amelyek révén a jelenleg futó TÁMOP-projekt már az Alma Mater továbbfejlesztését teszi szükségessé, és nem alapkérdések kidolgozását. Napjainkra az SZTE Alma Mater olyan példamutató szerveződésnek minősül, mely a más felsőoktatási intézmények és az Educatio Kft. visszajelzései alapján szervezetileg, jogilag és stratégia szempontjából is különleges. A SZTE-n működő szervezetet nem a klasszikus kereteken belül kell elképzelni, hiszen az egyetemen és jogelőd intézményeiben végzett hallgatókon túlmenően az Alma Mater az egyetem dolgozói és valamennyi polgára számára elérhető, sőt már a végzős hallgatók is taggá válhatnak; a tagságok ilyetén szinteződése nem jellemző a hagyományos szervezetekre. A számos családi és tudományos rendezvényről, szolgáltatásról, a szorosan együttműködő Karrier Irodával kapcsolatos hírekről és a meghirdetett tréningekről mára folyamatos hírlevél-szolgáltatás nyújt információkat. Görög Márta köszönetet mondott e jól működő közösség munkájában való hathatós részvételéért mindenkinek, akinek révén az SZTE Alma Mater itt tart. Számos, általa említett kollégáján kívül az igazgató kiemelte az egyetem arany fokozatú támogatója, a SZEFO Fonalfeldolgozó Zrt. kétéves anyagi segítségét.

Bolgár Zsolt, az Universitas-Szeged Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az Alma Mater „materének”, Görög Mártának mondott köszönetet, és Alma Mater Emlékéremmel fejezte ki a szervezet elismerését az igazgató közreműködéséért. Bolgár Zsolt ezt követően bemutatta a már régen várt Alma Mater-tagsági kártyát, amely nemcsak az egyetemhez való tartozást hivatott kifejezni, hanem az azonosítás mellett egy erre kidolgozott kedvezményrendszer révén a már végzett hallgatók hosszabbított és megbecsült egyetemi tagságát is. „Az Alma Mater-tagsági kártya révén szeretnénk olyan szolgáltatásokat biztosítani, amelyek egy része egyetemi, másikat viszont az egyetemmel szerződéses viszonyban álló partnerek nyújtják. Jelenleg is biztosított, hogy az Egyetemi Könyvtár szolgáltatásait az Alma Mater-tagok is igénybe vehetik; és számos intézménnyel (például Belvárosi Mozi, Kövér Béla Bábszínház) kötött szerződés biztosítja, hogy a honlapon szereplő játékok nyereményeiként belépő nyerhető kulturális programokra. Szeretnénk e partnerek körét minél szélesebb körűvé tenni, és a kedvezmény biztosításával ezt a kapcsolatot még inkább erősíteni az Alma Mater-tagok és az egyetem között” – tájékoztatott Görög Márta.

A Bolgár Zsolt által átadott egyes sorszámú tagsági kártyát Szabó Gábor rektor, az SZTE Alma Mater elnöke, a kettes sorszámút Görög Márta kapta meg. A fényképes, névvel ellátott kártyák ezt követően elérhetőek lesznek a regisztrált Alma Mater-tagoknak. Szintén a végzett és jelenlegi hallgatóknak szánt szolgáltatás egy formája a most elinduló Alma Mater Magazin. Az elmúlt öt év eredményeinek bemutatásán és összegzésén túlmenően lehetőséget nyújt arra, hogy az aktuális egyetemi és a már végzettek érdeklődésére számot tartó kérdések és témák előtérbe kerüljenek. A születésnapi ünnepséget állófogadás követte.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek