Bezár

Hírarchívum

Az SZTE EHÖK SE legújabb sportsikerei

Az SZTE EHÖK SE legújabb sportsikerei

2010. április 03.
1 perc
A Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Sport Egyesülete sajtótájékoztatón számolt be április 2-án a grappling sportágban elért eredményeiről a Kölcsey utcai SZTEage-ben.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A grappling (földharc) hibrid sportág, mely a moszkvai testnevelési főiskolán alakult ki az 1930-as évektől, tehát még a korábbi Szovjetunió fővárosában. A látványos és nemes küzdelem a birkózás, a dzsúdó és a szambó harcművészeti ágak ötvözéséből jött létre. A kevert küzdőstílus hazai elterjesztésében nagy szerepet játszik Papp Valér, a FILA-Grappling magyarországi képviselője, aki egyben a Bushido Kempo Karate Harcművészeti Egyesület elnöke is. A FILA-Grappling világbajnoksága nemrégiben zajlott le, ezen pedig kitüntetett 3., és 5. helyezést ért el Kalmár István és Gulyás Csaba, az SZTE EHÖK SE küzdősport szakosztályának igazolt versenyzői.

„Legszebb reményeink szerint az SZTE EHÖK SE folyamatosan bővülő sportágportfóliója mellett a következő szezonban már versenyeket is szervezhetünk” - olvasható Zelena András, az SZTE EHÖK Sport Egyesület elnökének közleményében. Bár a grappling a remények szerint idővel kvalifikált, olimpiai sportág lesz, de a jelenlegi információk szerint a 2012-es londoni olimpián még valószínűleg nem fog szerepelni.

B. M. Sz.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek