Bezár

Hírarchívum

DSC_2753_2
Korszerű sürgősségi osztállyal gazdagodik az SZTE

Korszerű sürgősségi osztállyal gazdagodik az SZTE

2010. április 07.
2 perc
Uniós támogatással 676 millió forintból korszerű sürgősségi betegellátó osztály épül a Szegedi Tudományegyetem 410 ágyas klinikai tömbjének földszintjén 2011 őszére, a beruházás támogatási szerződését április 7-én írták alá.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szabó Gábor rektor elmondta, a beruházás szorosan illeszkedik az egyetem 2003-ban elfogadott fejlesztési koncepciójába, amely stratégiai területként jelölte meg az egészségipart. A korszerű sürgősségi betegellátó osztály kialakítása része annak a programnak, amely során 12 milliárd forintból új 265 ágyas magkórház épül déli klinikakertben, felújítják a szomszédos 410 ágyas klinikai tömböt, valamint korszerűsítik az onkológiai ellátást az egyetemen.
Az SZTE közel 70 millió forintos önerejével megvalósuló – előreláthatólag szeptemberben elinduló – fejlesztés célja a sürgősségi betegellátás korszerű, integrált, optimális feladatmegosztáson alapuló egységes rendszerének kialakítása. Az osztály a háttérszakmák, valamint a kutató- és oktatóépületek közvetlen közelében fog elhelyezkedni, így a betegek a sürgősségi ellátást követően szükség esetén rövid úton továbbkerülhetnek a szakellátást biztosító fekvőbetegosztályokra.

A rektor hangsúlyozta, az uniós támogatással megvalósuló fejlesztés azonban nemcsak a színvonalas betegellátást szolgálja majd, hanem segíti az egyetemen folyó oktatási és tudományos munkát is.

Pál Attila, az SZTE klinikai központjának vezetője elmondta, a 19 ágyas osztályt a klinikai tömbben működő traumatológiai, idegsebészeti, neurológiai és pszichiátriai ambulancia tereinek részbeni átalakításával, korszerűsítésével alakítják ki. A beruházás során 716 négyzetméter új betegellátó teret hoznak létre, 651 négyzetmétert felújítanak, és kialakítanak egy helikopter-leszállót az épület tetején, s a fejlesztés részeként 128 millió forintot fordítanak eszközbeszerzésre. A három dél-alföldi megyét ellátó közel 1400 négyzetméteres osztályon – amely a tervek szerint 2011 novemberére készül el – százhuszonnyolcan dolgoznak majd.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg 

STRAPIlogo nfu2 umft

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek