Bezár

Hírarchívum

Kacagj a világra és dönts rekordot!

Kacagj a világra és dönts rekordot!

2009. szeptember 24.
1 perc
Nevető jógával lép tizedik életévébe a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar 2009. szeptember 30-án, mellyel Az ország legvidámabb kara elismerő cím elnyerésén túl akár az együttnevetés rekordját is megdöntheti az intézmény. A jubileumi nevetés mellett Bödőcs Tibor humorista, sportprogramok és közös bográcsozás is várja az ünneplőket.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Nem egyszerű születésnapi tortával, nem is ünnepélyes fogadással, hanem jóízű nevetéssel teszi emlékezetessé tizedik születésnapját a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar. Az intézmény a jubileumi GTK Napon próbálja megdönteni az együttnevetés rekordját, melyhez „nevető jógagyakorlatot” hív segítségül.
 
A speciális jógaforma a mélyről jövő nevetést és a hangos meditációt ötvözi ritmikus tapsolással, pingvinszerű körbe-körbe totyogással és „vonatozással”, valamint mély jógalégzéssel. Az így akár 5 percig is tartó nevetés gyakorlatát az egyetem a Hahota Klubtól „kölcsönzi”, akik egyúttal a legtöbb együttnevető ember – mintegy 260 fő – rekordját is jegyzik. A szabadon áradó kacagás rekordkísérletével továbbá Az ország legvidámabb kara címet is igyekszik elnyerni az ünneplő intézmény.
A jeles alkalomból a kar nem csupán nevetéssel kísérletezik, hiszen az egyetem egyik sportpályáján több száz hallgató közreműködésével igyekeznek összeállítani és légi felvételen megörökíteni a diákokból álló „GTK” szót. A kacagó születésnap programjait Bödőcs Tibor humorista viccáradata, Dömötör Tamás korábbi beatbox magyar bajnok fellépése, valamint focibajnokság és közös bográcsozás is színesíti majd.
 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek