SZTE Info

Kábítószerről és tengeri hadviselésről a Szabadegyetemen

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A kábítószer-fogyasztás háttértényezői – kiemelten a családi kapcsolatokra, szabadidő eltöltésre és értékrendszerre vonatkozóan – állami és egyházi középiskolások körében címmel ad elő a Szabadegyetem – Szeged sorozat keretében Kádár Magdolna Katalin diákköri nyertes (SZTE ETSZK) szeptember 30-án 18 órától.
Őt követően Palotás Zsolt diákköri nyertest (SZTE BTK) hallhatják a megjelentek, előadásának címe: Improvizáció és direktíva. A tengeri hadviselés taktikai fejlődése az angol-holland háborúkban.
Helyszín: József Attila Tanulmányi és Információs Központ, kongresszusi terem (Ady tér 10.).
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. november 13.

IMG_5871

A hazai felsőoktatás zászlóshajója, a Szegedi Tudományegyetem „kapitányi hídján” álló vezetőket sorra bemutatja a Szegedi Egyetem Magazin. Most az SZTE négy rektorhelyettese arról is vall, miként javíthatja tovább pozícióit a legfrissebb Quacquarelli Symonds ranglista szerint Magyarország legjobb egyeteme, a szegedi universitas.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *