Bezár

Hírarchívum

Bronzérmesek az SZTE-Szedeák fiataljai

Bronzérmesek az SZTE-Szedeák fiataljai

2009. május 04.
2 perc
A szenzációs harmadik helyezést szerezte meg a férfi kosárlabda-bajnokság április 26-i U20-as országos döntőjében az SZTE-Szedeák.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az Albacomp ellen 69-54-re elveszített elődöntőt követően – ahogy azt a papírforma diktálta – a Debreceni Egyetem KE várt a szegedi fiatalokra a bronzmeccsen. A két együttes egy héttel korábban a B csoportos döntőben mérkőzött, ott a DEKE simán nyert. Akkor is, most is megvolt az az előnye a hajdúsági gárdának, hogy két órával többet pihenhetett riválisánál.
A találkozó nem úgy indult, hogy valóra válthatják bronzos reményeiket a Tisza-partiak, hiszen az első három negyedben gyakorlatilag folyamatosan a Debrecennél volt az előny, tizenöt ponttal is elment az ellenfél (36-51). A harmadik felvonás közepén gyújtotta be a rakétákat Nyilas István alakulata, s a 35. percben Puszta Dávid kosarával a vezetést is sikerült átvenni; 59-58. Az izgalmas végjátékban a hatalmas szívvel küzdő szegediek már nem engedték ki kezükből az előnyt, megverték a Debrecent, ezzel óriási fegyvertényt végrehajtva megszerezték a harmadik helyet az országos döntőben!
 
A férfi kosárlabda U20-as országos négyes döntőben, a harmadik helyért:

SZTE-Szedeák – Debrecen 72-66 (14-18, 20-21, 16-16, 22-11)

SZTE-Szedeák: Blahó 9, Tóth V. 2, Puszta 16/3, Mészáros 12, Varga D. 13. Csere: Szabad 8/6, Széll B. 6/6, Somlyai 6/6, Rozs. Vezetőedző: Nyilas István.
A bronzérmes gárda tagjai: Blahó Barnabás, Csányi Máté, Hagya Szabolcs, Horváth János, Kocsis-Savanya Attila, Márok Soma, Mészáros János, Nemes Gábor, Németh Tibor, Papp Sándor, Puszta Dávid, Rozs Tamás, Somlyai Balázs, Szabad István, Széll Bence, Tóth Viktor, Varga Dániel, Zsom Gábor. Vezetőedző: Nyilas István.
 
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek