SZTE Info

Pályázaton keresik az év szakdolgozatát

Nem érdemes a fiók mélyére süllyeszteni a jól sikerült szakdolgozatokat, mert publikációs lehetőséghez, vagy akár pénznyereményhez is juthatnak a műszaki és a gazdasági egyetemeken, főiskolákon végzők a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) pályázatán keresztül.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az MLBKT azokat az ígéretes fiatalokat keresi, akik idén diplomáztak logisztikai vagy olyan az ellátási lánc menedzsmenthez kapcsolódó témában, mint a beszerzés, a termelés, az elosztás, az újrahasznosítás, az informatika, a kontrolling vagy a minőségbiztosítás.
 
A szakdolgozatok versenyét 1998 óta hirdeti meg rendszeresen a szakmai szövetség. A pályamunkák között évről-évre akad olyan, amely nem csak a bírálóbizottság, hanem a szponzorok érdeklődését is elnyeri. A tavalyi diplomamunka pályázat első helyezettje, Lénárt Balázs például összetett logisztikai rendszerek tervezését segítő eljárásokat ismertetett. A tanulmány eredményei elősegíthetik a piacon egyedülálló üzleti intelligencia alkalmazások kifejlesztését.
 
A pályázatra két kategóriában (egyetemi és főiskolai) lehet jelentkezni július 31-ig. A díjkiosztó ünnepségre a szakma legjelentősebb kongresszusán november 12-én Balatonalmádiban kerül sor vállalati szakemberek és egyetemi oktatók jelenlétében.
 
Részletes pályázati kiírás elérhető az alábbi linken:
 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.