Bezár

Hírarchívum

DSC_0248R
A JGYPK-s diplomákat is kiosztották

A JGYPK-s diplomákat is kiosztották

2009. július 14.
2 perc
A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának diplomaosztója – a Bölcsészettudományi Karéval egy időben – július 11-én 9 és 12 órakor, valamint fél tizenegykor kezdődött a Belvárosi Mozi Zsigmond Vilmos termében.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Szombaton átvették okleveleiket a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon végzett hallgatók is. A Belvárosi Moziban tartott ünnepséget Dr. Homor Géza általános és oktatási dékánhelyettes beszéde nyitotta meg. A dékánhelyettes arra emlékeztette a végzett pedagógusokat, hogy a diploma átvételét kísérő kézfogással esküt is tesznek, melynek szövege: „Tanár vagyok.” Ezt ugyan az egész képzés alatt mondogatták magukban, de attól a naptól alkalmassá váltak a rájuk bízott eskü szövegére. Az átadott értékítélet, amely a pedagógusi pályával jár, megfelel a valóságnak, és akinek még hiányosságai vannak – szabadkozott Dr. Homor Géza, hogy nem kíván ünneprontó lenni – lehetőség szerint mihamarabb pótolja azokat. A pedagógusképzés választás és harc, az új építéséé és a régi méltósággal elkezdéséé – a Szegedi Tudományegyetem azonban olyan képzést nyújtott, amelyről mindenki tudja, mit takar és milyen tudást jelent. A diplomások egy része a régi típusú képzést fejezte be, de a dékánhelyettes arra bíztatott minden végzőst, hogy lehetőség szerint tanuljon tovább, képezze magát, hogy megszerzett végzettsége ne értékelődjön le, és többféle munkalehetőség közül választhasson.

DSC_0245R

A dékánhelyettesi beszédet követően egy öttagú énekegyüttes műsorával folytatódott a diplomaosztó, majd a végzett pedagógusok átvették diplomáikat.
Az ünnepséget Prof. Dr. Pukánszky Béla oktatási rektorhelyettes köszöntőbeszéde zárta, melyben hangsúlyozta – összhangban a dékánhelyettes által elmondottakkal –, hogy a Szegedi Tudományegyetem végzett hallgatói általában néhány hónap alatt munkába állnak. A magas színvonalú diploma ugyanis elismert, hiszen mindenki tisztában van a mögötte lévő, megszerzett tudás, továbbá szellemiség és nyitottság mértékével. Reményét fejezte ki, hogy az egyetemi évek alatt kialakult hivatástudat mellett más életszemlélet is kialakult a jövendő pedagógusokban, akik ezt követően is hűek maradnak az intézményhez.
Szekeres Nikoletta
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek