SZTE Info

Új k+f központ Szegeden

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A LogMeIn Kft., a bostoni LogMeIn Inc. leányvállalata szerdán hivatalosan is megnyitotta kutató és fejlesztő központját Szegeden. A LogMeIn informatikai cég biztonságos és igény szerinti távelérési és távtámogatási megoldásokat kínál PC-re, Mac-re és okostelefonokra, előre telepített szoftverek nélkül.
A LogMeIn alapítója és egyben fejlesztési igazgatója egy magyar szakember, Anka Márton, aki a LogMeIn jogelődjének, a 3AM Labs Kft.-nek is alapító tagja volt. A cég szolgáltatásai internetböngészőn keresztül elérhetők, kipróbálhatók és megvásárolhatók. A LogMeIn szolgáltatáshoz több mint ötvenmillió számítógép és egyéb internetkapcsolattal rendelkező készülék csatlakozott világszerte, naponta több mint hetvenötezer ember tölti le a cég honlapjáról a szoftvert – tudtuk meg Stephen Duzstól, a cég helyettes vezérigazgatójától, a vállalat európai részlegének vezetőjétől. A LogMeIn szoftver szolgáltatáscsomagja ügyfelek igény szerinti támogatását, okostelefonok és más eszközök kezelését, rendszeradminisztrációt, távoli elérést és vezérlést, fájlok megosztását, virtuális magánhálózati megoldásokat, adatok biztonsági mentését és internetes konferenciák megtartását is magában foglalja. A cég főbb ügyfelei között megtalálható például az IBM, a SAP, a 3M vagy az AMD is.
A szervezet európai értékesítési és marketing központja Amszterdamban, fejlesztőközpontja pedig Budapesten működik. A szegedi iroda elsősorban kutatásra és fejlesztésre összpontosít, a Szegedi Tudományegyetemmel együttműködve biztos és ugyanakkor kihívást jelentő munkahelyeket szeretnének teremteni a helyi informatikus réteg számára. A cég szakmai gyakorlatra is vár majd fiatalokat. A LogMeIn Magyarországon 110 embert foglalkoztat, Szegeden is szeretnék elérni az év végére a 10 főt. A cég folyamatosan várja a kutatás iránt affinitást érző szoftverfejlesztők jelentkezését (Szeged, Széchenyi tér 3., I. emelet).
„Azért jöttünk Szegedre, mert itt van egy jó egyetem, PhD-s hallgatók és jó munkaerő, és tudjuk, hogy nagyon sok kiváló szakember nem Budapesten akar elhelyezkedni” – fogalmazott Stephen Duzs.
A megnyitón jelen volt Csirik János, az SZTE Számítógépes Algoritmusok és Mesterséges Intelligencia Tanszékének vezetője, aki elmondta: mindig nagyon örülnek, ha egy komoly cég jön Szegedre, amely jó minőségű munkahelyet ajánl a jó hallgatóinknak, hiszen üdvözlendő dolog, ha a Szegeden végzett sok hallgató közül minél többen itt találnak maguknak munkát.

Arany Mihály
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.