Bezár

Hírarchívum

Folytatódnak a Karrier Iroda tréningjei

Folytatódnak a Karrier Iroda tréningjei

2008. szeptember 21.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Ebben a félévben is megszervezi a hallgatók körében oly népszerű és eredményes álláskeresési és készségfejlesztő tréningjeit az SZTE Karrier Iroda. Elsőként szeptember 25-én álláskeresési és pályakezdési gyakorlatot tartanak.
 
A tréning témakörök meghatározásánál egyrészt figyelembe vették a kérdőíves igényfelmérésük eredményeit – ebben arra kérdeztek rá, hogy a hallgatók milyen témájú tréningek iránt érdeklődnek leginkább. Emellett fontos szempont volt az is, hogy a munkaerőpiacon mit várnak el a pályakezdőktől. A hasonló elméleti tudásanyaggal felvértezett friss diplomásokat leginkább személyes jellemzőik, bizonyos készségek megléte vagy hiánya különbözteti meg egymástól, ezért kiválasztáskor a munkáltatók főként ez alapján döntenek. Az egyetemi órák keretében sajnos nem mindig nyílik lehetőség a készségfejlesztésére, ezért is törekednek arra a Karrier Iroda munkatársai, hogy képzéseikkel (kommunikációs és tárgyalástechnikai tréning, prezentációs technikák, önérvényesítés és konfliktuskezelés stb.) pótolják ezt a hiányosságot. Céljuk, hogy társas helyzetekben magabiztosabban lépjenek fel a hallgatók, növekedjen személyes hatékonyságuk, ezáltal sikeresen helyt tudjanak állni a kiválasztási folyamatban, illetve a munkahelyi élet változatos helyzeteiben.
A tréningek lehetőséget adnak arra, hogy új nézőpontokat ismerjenek meg a résztvevők, különféle szerepeket, helyzeteket próbáljanak ki, és előzetes tapasztalatokat gyűjtsenek. A gyakorlatorientált, barátságos hangulatú foglalkozásokat nagy tapasztalattal rendelkező, képzett trénerek tartják. A részvétel ingyenes, de az optimális csoportlétszám biztosítása miatt előzetesen pályázni kell a képzésekre (jelentkezési lap, motivációs levél).
Az őszi félév első tréningjének témája szeptember 25-én a pályatervezés és álláskeresés lesz. Ezt azért tartják kiemelten fontosnak, mert a tapasztalatok szerint a hallgatók többsége csak a diploma kézhezvétele után kezd el foglalkozni ezzel a kérdéssel. Az irodához fordulók sokszor még abban is bizonytalanok, hogy egyáltalán a diplomájuknak megfelelő szakterületen szeretnének-e elhelyezkedni. Sok időt és esetleges kudarcélményt takaríthat meg magának, aki időben, hozzáértő szakemberek támogatásával sajátítja el a pályatervezéssel, munkavállalással kapcsolatos technikákat (akcióterv készítés, álláskeresési csatornák, önéletrajz- és motivációslevél-írás, interjúra való felkészülés, szituációs gyakorlatok stb.).
Várnak tehát mindenkit a kétnapos tréningre a József Attila Tanulmányi és Információs Központba, ahol sok hasznos praktikát lehet gyűjteni az eredményes álláskeresés érdekében!
 
A p ályatervezési és álláskeresési tréning plakátja ITT.
 
Jelentkezési lapja ITT.
 
A további tréningekről a www.sztekarrier.hu oldalon a Képzések/tréningek menüpont alatt lehet olvasni.
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek