SZTE Info

Folytatódnak a Karrier Iroda tréningjei

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Ebben a félévben is megszervezi a hallgatók körében oly népszerű és eredményes álláskeresési és készségfejlesztő tréningjeit az SZTE Karrier Iroda. Elsőként szeptember 25-én álláskeresési és pályakezdési gyakorlatot tartanak.
 
A tréning témakörök meghatározásánál egyrészt figyelembe vették a kérdőíves igényfelmérésük eredményeit – ebben arra kérdeztek rá, hogy a hallgatók milyen témájú tréningek iránt érdeklődnek leginkább. Emellett fontos szempont volt az is, hogy a munkaerőpiacon mit várnak el a pályakezdőktől. A hasonló elméleti tudásanyaggal felvértezett friss diplomásokat leginkább személyes jellemzőik, bizonyos készségek megléte vagy hiánya különbözteti meg egymástól, ezért kiválasztáskor a munkáltatók főként ez alapján döntenek. Az egyetemi órák keretében sajnos nem mindig nyílik lehetőség a készségfejlesztésére, ezért is törekednek arra a Karrier Iroda munkatársai, hogy képzéseikkel (kommunikációs és tárgyalástechnikai tréning, prezentációs technikák, önérvényesítés és konfliktuskezelés stb.) pótolják ezt a hiányosságot. Céljuk, hogy társas helyzetekben magabiztosabban lépjenek fel a hallgatók, növekedjen személyes hatékonyságuk, ezáltal sikeresen helyt tudjanak állni a kiválasztási folyamatban, illetve a munkahelyi élet változatos helyzeteiben.
A tréningek lehetőséget adnak arra, hogy új nézőpontokat ismerjenek meg a résztvevők, különféle szerepeket, helyzeteket próbáljanak ki, és előzetes tapasztalatokat gyűjtsenek. A gyakorlatorientált, barátságos hangulatú foglalkozásokat nagy tapasztalattal rendelkező, képzett trénerek tartják. A részvétel ingyenes, de az optimális csoportlétszám biztosítása miatt előzetesen pályázni kell a képzésekre (jelentkezési lap, motivációs levél).
Az őszi félév első tréningjének témája szeptember 25-én a pályatervezés és álláskeresés lesz. Ezt azért tartják kiemelten fontosnak, mert a tapasztalatok szerint a hallgatók többsége csak a diploma kézhezvétele után kezd el foglalkozni ezzel a kérdéssel. Az irodához fordulók sokszor még abban is bizonytalanok, hogy egyáltalán a diplomájuknak megfelelő szakterületen szeretnének-e elhelyezkedni. Sok időt és esetleges kudarcélményt takaríthat meg magának, aki időben, hozzáértő szakemberek támogatásával sajátítja el a pályatervezéssel, munkavállalással kapcsolatos technikákat (akcióterv készítés, álláskeresési csatornák, önéletrajz- és motivációslevél-írás, interjúra való felkészülés, szituációs gyakorlatok stb.).
Várnak tehát mindenkit a kétnapos tréningre a József Attila Tanulmányi és Információs Központba, ahol sok hasznos praktikát lehet gyűjteni az eredményes álláskeresés érdekében!
 
A p ályatervezési és álláskeresési tréning plakátja ITT.
 
Jelentkezési lapja ITT.
 
A további tréningekről a www.sztekarrier.hu oldalon a Képzések/tréningek menüpont alatt lehet olvasni.
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  13:00 - 17:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  A Dugonics Társaság előadóülése
  Előadó: Dr. Kerek Ferenc zongoraművész, a Dugonics Társaság elnöke, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar oktatója
  Beszélgetőtársak: Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója
  Kerek Attila, SZMJV protokoll- és rendezvényreferense, a Dugonics Társaság elnökségi tagja
 • február 26.
  08:00 - 09:00
  Az SZTE BTK Pszichológiai Intézet szervezésében