Bezár

Hírarchívum

Ott folytatták, ahol tavasszal abbahagyták

Ott folytatták, ahol tavasszal abbahagyták

2008. október 13.
2 perc
Két magabiztos győzelemmel rajtolt az OB I/B csoportos női vízilabda-bajnokságban a címvédő Universitas Szeged. A Tisza-parti lányok előtt a Kecskemét és a Debrecen is fejet hajtott. 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
 
A női vízilabda OB I/B első fordulóját Hajdúszoboszlón rendezték meg szombaton. A tavalyi bajnokság aranyérmese, az Universitas Szeged egy hagyományos rivális, a Kecskemét, illetve a „házigazda” és újonc Debrecen ellen ugrott vízbe. A Villanó Fókák ellen remek kis derbit vívtak Hannauer Péter tanítványai, s végül győztesen kerültek ki az összecsapásból, a Harcsákkal szemben pedig lubickoltak egy jót – így is könnyedén horgászták ki a hajdúságaikat. A lányok tehát ott folytatták, ahol tavaly abbahagyták, s bizonyították, nem véletlenül tartják őket a sorozat legnagyobb favoritjának. Kiemelkedőt nyújtott Árkosy Lilla, aki a két találkozón nem kevesebb mint tizenkét alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját…
Hannauer Péter így értékelte a látottakat: „Úgy érzem, összességében jól kezdte a csapat az idényt. A felkészülés kiválóan sikerült, de rengeteg munka vár még ránk, elég csak az emberelőnyös helyzetek kihasználását megnézni... Az idősebb, rutinosabb játékosok megfelelő példát mutattak a feltörekvő, fiatalabb, utánpótláskorú csapattársaiknak, akik a kapott lehetőséggel – főleg a Debrecen elleni mérkőzésen – vígan éltek.”
 
A női vízilabda OB I/B 1. fordulójában:  
Universitas Szeged – Villanó Fókák Kecskemét 12-9 (1-2, 4-2, 4-2, 3-3)
Universitas Szeged: Bük Zsanett – Árkosy Lilla 4, Lengyel Dorottya 2, Hajdú Enikő, Farkas Kinga, Sebők Zsófia, Miklós Dóra, Bordás Tímea 3, Grezsa Nikolett 2, Lengyel Dominika, Fabó Lili 1, Lengyel Anett. Edző: Hannauer Péter.
Gól emberelőnyből: 7/2, ill. 7/4, ötméteresből: 1/0, ill. 2/2.
 
Debreceni Harcsák – Universitas Szeged 8-23 (2-7, 3-4, 1-7, 2-5)
Universitas Szeged: Bük Zsanett – Árkosy Lilla 8, Lengyel Dorottya 6, Hajdú Enikő, Farkas Kinga, Sebők Zsófia, Miklós Dóra 2, Bordás Tímea 1, Grezsa Nikolett, Lengyel Dominika 5, Fabó Lili 1, Lengyel Anett. Edző: Hannauer Péter.
Gól emberelőnyből: 9/3, ill. 5/2, ötméteresből: 1/1, ill. 1/0.
Pintér M. Lajos
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek