Bezár

Hírarchívum

KJA-Number-1171

Megjelent a SZTEminárium Magazin legújabb száma

Megjelent a SZTEminárium Magazin legújabb száma

2024. szeptember 04.
2 perc

Pár napja jött ki a nyomdából a SZTEminárium Magazin. A színes, ingyenes kiadványban sok érdekességet olvashatsz a Szegedi Tudományegyetemről, hallgatóinkról, oktatóinkról és a nemrégiben lezárult fejlesztésekről, valamint az elmúlt tanév kiemelkedő eseményeiről.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

44 oldalon sok érdekes olvasnivalóval, gazdagon illusztrált cikkekkel találkozhatsz, ha kézbe veszed a SZTEminárium Magazin 2024 szeptemberére megjelent, legfrissebb számát. Az ingyenes újságot azzal a szándékkal állították össze az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság munkatársai, hogy a Szegedi Tudományegyetemnek mind a tizenkét karára bepillantást adjon. Van, ahol egy hallgatóval készült interjú, máshol egy új beruházás vagy versenyeredmény kapcsán adunk hírt a kari élet fontos pillanatairól.

A 2023/2024-es tanév rendkívül eseménydús és gyümölcsöző volt az SZTE számára, melynek egyik legemlékezetesebb momentuma az volt, amikor bejelentették, hogy professzorunk, Karikó Katalin Nobel-díjas lett. A világhírű mRNS-kutatóról és Szent-Györgyi Albertről is láthatsz fiatalkori fotót a SZTEmináriumban. Beszámolunk a kilenc európai egyetemet tömörítő szövetség, a EUGLOH csúcstalálkozójáról, bemutatjuk a hallgatói mobilitási programokat, hírt adunk olyan megújult egyetemi épületekről, mint például a Banga Ilona Egészségtudományi Képzési Központ vagy a Bartók Béla Művészeti Kar. 2024 áprilisában nyílt meg a Karikó Katalin útja a Nobel-díjig és tovább című állandó kiállítás, az eseményről és a hozzá kapcsolódó ünnepségről szintén olvashatsz a lapban.

A szegedi egyetem hallgatói a kultúra, a művészetek és a sport terén is remekelnek. Megismerkedhetsz az SZTE-n végzett operaénekesnővel, Ferenczy Orsolyával; az SZTE Nobel-díjasairól szóló díjnyertes költemény szerzőjével, Tatár Botonddal, valamint Bíró Hanna gyorskorcsolyázóval, Zsögön Andor vívóval és Boldizsár Dalma kajakozóval, aki kijutott a párizsi paralimpiára.

Szókereső játékkal és rejtvénnyel is készültünk, ezeket a magazin hátulján találod. Jó olvasást kívánunk! A SZTEminárium magazint megtalálod a József Attila Tanulmányi és Információs Központban a beiratkozásnál és a magazinos állványoknál, illetve hamarosan a karokra is juttatunk belőle.

Digitalizált formában itt lapozgathatod a SZTEmináriumot: https://issuu.com/universityszeged/docs/szteminarium_2023-24

 

SZTEinfo

Borítókép: Kovács-Jerney Ádám

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek