Bezár

SZTEhírek

Innovacios_Nap_grafika

Karikó Katalin inspiráló tanácsokat ad az SZTE Innovációs Napján

Karikó Katalin inspiráló tanácsokat ad az SZTE Innovációs Napján

2024. október 14.
3 perc

Érdekli, milyen kutatások zajlanak Magyarország legjobb egyetemén? Szeretné megtudni, hogyan válhat egy kutatásból sikeres vállalkozás? Kíváncsi, melyek voltak idén a legizgalmasabb innovatív ötletek az SZTE-n, amelyek díjat is értek? Minderre és még sok más izgalmas kérdésre ad választ a Szegedi Tudományegyetem Innovációs Napja, amelyen Karikó Katalin, az intézmény Nobel-díjas professzora előadást tart!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Egy kutató gondolatai az innovációról” címmel tart előadást Karikó Katalin november 6-án, az SZTE Innovációs Napján, a Rektori Épület Dísztermében. A szegedi egyetem Nobel-díjas professzorától kérdezhetnek is a közönség soraiban ülők.

Számos egyetemi fejlesztés, ipari együttműködés és kutatás-fejlesztést támogató program eredménye az, hogy a Szegedi Tudományegyetem a dél-alföldi innovációs ökoszisztéma központja. A tudományos sokszínűség, a legérdekesebb innovatív ötletek mutatkoznak be a november 6-i rendezvényen.

Hagyományosan ekkor adják át az SZTE Innovációs Díjakat, amellyel az egyetem azon dolgozóit, kutatóit, valamint hallgatóit támogatják, akik olyan tudományos eredményt, újszerű megoldást dolgoztak ki, amely szellemi alkotásnak minősül és hasznosítási szempontból vagy az egyetem működési folyamataiban alkalmazható lehet.

– A kutatói tevékenység elismerése, az innovatív ötletek előmozdítása és támogatása kiemelten fontos egyetemünkön, ezért is hirdettük meg már nyolcadik alkalommal az SZTE Innovációs Díjat – mondta el Prof. Dr. Kónya Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese. Az ötletek belső akcelerációját az SZTE Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs Kiválósági Központja (IKIKK) menedzsmentje segíti, amelynek operatív vezetője Prof. Dr. Csóka Ildikó stratégiai főigazgató.

A szegedi egyetem több más pályázattal is támogatja kutatóit. Az SZTE IKIKK idén 60 millió forintot biztosított egyetemi saját forrásból a Proof of Concept Alapra az itt keletkezett, kutatási eredményekkel alátámasztott early-stage technológiák megvalósításának és hasznosításának elősegítésére. A nyertes pályázók megbízólevelét Prof. Dr. Csóka Ildikó adja át az eseményen.

Hogyan lesz a kutatási ötletből valós, a társadalom számára is előnyös hasznosulás? – erről a délutáni kerekasztal beszélgetésen hallhatnak majd a résztvevők. Az innovációs ökoszisztéma szereplői arról is beszélgetnek majd, hogyan érhet el egy kutatói ötlet addig, hogy sikeres vállalkozássá váljon.

Délután helyszínbejárásokra várják a szervezők az érdeklődőket, akik az SZTE Energetikai Innovációs Tesztállomást és a Spektrál CT-t tekinthetik meg. Bemutatják az SZTE Klinikai Farmakológiai Központ Fázis I. vizsgálóhelyet és a Biobankot.  

Az SZTE Innovációs Napon és a helyszíni látogatásokon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken lehetséges:

https://modulo.szte.hu/default/hu/invitation/c852c14d-6531-4f2e-a4e9-fe5c63512784


Az SZTE Innovációs Nap tervezett programja:

 

09.30 – 10.00

Érkezés, regisztráció

10.00 – 10.20

Megnyitó, köszöntők

Prof. Dr. Kónya Zoltán tudományos és innovációs rektorhelyettes, Szegedi Tudományegyetem

Prof. Dr. Szabó Gábor kuratóriumi elnök, Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány, Magyar Innovációs Szövetség elnöke

10.20 – 11:05

Prof. Dr. Karikó Katalin előadása – Egy kutató gondolatai az innovációról

11:05 – 11:20

Hallgatóság kérdései

11:20 – 11:50

SZTE Innovációs Díjak átadása – Prof. Dr. Kónya Zoltán

Díjazottak előadásai

11:50 – 12:00

SZTE Proof of Concept nyertesek megbízóleveleinek átadása – Prof. Dr. Csóka Ildikó

12:00 -12:10

A Szegedi Tudományegyetem és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

együttműködési megállapodásának ünnepélyes aláírása

12:10 – 13:00

Sajtóinterjúk és ebéd (földszint, átrium)

13:00 – 14:00

Bemutatkozik az SZTE TTC Zrt.

Kerekasztal beszélgetés az innovációs ökoszisztéma szereplőivel

„Az ötlettől a piaci hasznosulásig”

14:00 – 14:30

Networking

15:00 – 16:00

Helyszíni látogatás:

SZTE Energetikai Innovációs Tesztállomás,

Spektrál CT

 

Nyílt Nap és helyszíni látogatás:

Biobank

 

Fázis I. Vizsgálóhely [zártkörű]


IKIKKinfo – Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek