Bezár

Hírarchívum

Dr. David Preston, Prof. Dr. Gyenge Zoltán

Londonba mehetnek nyári egyetemre a Szegedi Tudományegyetem diákjai

Londonba mehetnek nyári egyetemre a Szegedi Tudományegyetem diákjai

2023. szeptember 08.
1 perc

Együttműködési megállapodást írt alá Dr. David Preston igazgató (Student Experience, School of Law and Social Sciences), a londoni Royal Holloway egyetem képviseletében és Prof. Dr. Gyenge Zoltán, az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja. Az egyezmény értelmében – elsőként 2024 nyarán – tíz BTK-s diák utazhat majd Londonba, hogy részt vegyen egy egyhetes nyári egyetemen, míg a következő héten tíz angol tanuló érkezik majd Szegedre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A két intézmény egyetért abban, hogy a filozófiai és klasszika-filológiai tanulmányok sok olyan eszközt adnak a diákok kezébe, amelyekkel a jövőben biztosan boldogulni fognak: ilyen például a rugalmasság és a kritikai gondolkodás. Többek között ennek támogatásaként is értelmezhető az egyezmény, amelyet augusztus 31-én, Szegeden írtak alá a szervezetek képviselői.

A megállapodásnak köszönhetően jövő nyáron, előreláthatólag július második felében, tíz magyar diák utazhat majd Londonba. A hallgatókat a Royal Holloway kampuszán szállásolják el, a számukra rendezett fogadáson pedig a már kiválasztott angol diákokkal is megismerkedhetnek. A második naptól kezdődik a nyári egyetem – itt napközben előadások követik majd egymást a legkülönbözőbb témákban. A négy délután vendégelőadók bemutatóival, utazásokkal és érdekes programokkal telik majd. A magyar diákok hazatérése után angol egyetemisták érkeznek majd Szegedre, akiket hasonló programmal fogadnak a Klasszika-Filológia és Neolatin Tanszék munkatársai.

A programban öt hely csak a klasszika-filológia szakosoknak, öt másik viszont egyéb szakon tanuló BTK-s hallgatóknak is elérhető lesz. Jelentkezni motivációs levéllel, önéletrajzzal, ajánlólevéllel lehet, valamint egy személyes elbeszélgetésen is részt kell majd venniük az érdeklődőknek.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek