Bezár

Hírarchívum

JGYPK_Szabadka

Elindult a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar képzése Szabadkán

Elindult a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar képzése Szabadkán

2023. szeptember 26.
2 perc

Először indított székhelyen kívüli akkreditált alapképzést az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Szabadkán. A közösségszervező BA szak levelező munkarendű képzésére 24 hallgató nyert felvételt. A megszerzett alapszakos oklevelet a szerbiai hatóságok is elismerik és honosítják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kar és a szabadkai székhelyű Szekeres László Alapítvány, valamint az alapítvány által működtetett Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ együttműködésének köszönhetően hirdették meg a felvételi lehetőséget a közösségszervező BA szak levelező munkarendű képzésére. A szakot a Szakképzési, Felnőttképzési és Tudásmenedzsment Intézet Művelődéstudományi Tanszéke gondozza.

Ebben a tanévben 24 hallgató nyert felvételt, akik a kultúraközvetítés és a közösségszervezés iránt érdeklődnek, illetve már ezen a területen dolgoznak, s szeretnének ehhez diplomát kapni, vagy a meglévő diplomájuk mellé ezt a szakirányú végzettséget is megszerezni. Mindannyian óriási lehetőségnek tartják, hogy helyben vehetnek részt a képzésben, vélhetően ez is magyarázza a jelentkezők magas létszámát. A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) által akkreditált képzésen megszerzett alapszakos oklevelet a szerbiai hatóságok is elismerik és honosítják. A konzultációk helyszíne a VM4K jól felszerelt épülete.

 

0002_20230923101731
Az eseményen készült képek itt megtekinthetőek.

Itt köszöntötte az elsőéves hallgatókat 2023. szeptember 23-án Dr. Döbör András, az SZTE JGYPK dékánja, aki formálisan is megnyitotta a képzést, kifejezve azt a reményét, hogy a következő években újabb évfolyamok is megkezdhetik majd a tanulmányaikat, s az érdeklődés és a lehetőség folyamatos lesz. Kiemelte azt is, hogy ez a levelező képzés – figyelembe véve a felnőtthallgatók igényeit – részben online oktatás formájában valósul meg, s nem csak a kar tanárai, hanem a helyi szakemberek is erősítik a szakon tanító oktatói közösséget, amelyet Dr. T. Molnár Gizella szakfelelős, képzési felelős koordinál. A helyi szervezést, a feltételeket a VM4K részéről Kosányi Tamás képzési szakreferens biztosítja. A képzés megvalósítását a Szülőföld Alap támogatja.

Szöveg és fotó: SZTE JGYPK

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek