Bezár

Hírarchívum

Reménysugár Alapítvány, adományátadó SZTE

Betegőrző monitorokat adományozott a Dél-Alföldi Motoros Egyesület a szegedi gyerekklinikának

Betegőrző monitorokat adományozott a Dél-Alföldi Motoros Egyesület a szegedi gyerekklinikának

2023. október 17.
3 perc

Az ötödik alkalommal megrendezett Nyújts kezet Jótékonysági Motoros Felvonuláson összegyűlt összegből, több mint 3 millió forintból, három darab Mindray Monitort vásárolt a Dél -Alföldi Motoros Egyesület a „Reménysugár” a Dél-alföldi Haematológiai és Onkológiai Gyermekbetegekért Alapítványnak, amely az eszközöket a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központnak adományozta.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

– Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy évről-évre egyre több jószándékú emberrel találkozunk a Nyújts kezet Jótékonysági Motoros Felvonulás nevű eseményünkön, amely csak egy a sok, hasonló jellegű esemény közül, amelyen részt veszünk, vagy szervezünk. Ez egy családias hangulatú és jórészt motorosokból álló esemény. Szerencsére azt látjuk, hogy egyre több gyógyult gyermek és család is részt vesz rajta, barátokkal együtt. A Reménysugár Alapítványra az egyesület tagjainak jóbarátai hívták fel a figyelmet, 2018-ban vettük fel az alapítvány tagjaival először a kapcsolatot, és azóta is szorosan együttműködünk velük – mondta Újváry Béla, a Dél-Alföldi Motoros Egyesület elnöke.


Reménysugár Alapítvány, adományátadó SZTE

 Újváry Béla


Kiemelte: az elmúlt öt motoros felvonulás közül az idei volt a legsikeresebb, ugyanis 2023-ban gyűlt össze a legtöbb pénz az alapítvány számára, ez több mint 3 millió forint, amiből a Reménysugár a szegedi gyerekklinikát támogatta.

 

– A Reménysugár Alapítvány munkatársait egy-egy ilyen esemény mindig alázatosabbá teszi. Nyilván örülünk a befolyt összegnek, de sokkal inkább értékeljük azt, ha egy ilyen közösség vagy cég mögénk áll, mint amilyenek a motorosok is. Közösségben létezni ugyanis, mint tudjuk, csak úgy lehet, hogy ha a közösségen belül a tagok gyakorolják az önzetlenséget. A Dél-Alföldi Motoros Egyesület ezt kiválóan gyakorolja, immár húsz éve. Mindezt pedig ilyen és ehhez hasonló projekteken keresztül be is mutatja. Sokan azt gondolják, hogy számunkra minden adott ahhoz, hogy a feladatunkat orvosként elvégezzük. Ez persze részben így is van, de szükségünk van az olyan közösségekre, alapítványokra, mint a motorosok vagy a Reménysugár – emelte ki Dr. Kovács Dénes, a Reménysugár Alapítvány kuratóriumi elnöke.


Reménysugár Alapítvány, adományátadó SZTE

Dr. Kovács Dénes


Véleménye szerint az alapítvány hitelességéhez nagyban hozzájárul az is, hogy azt a pénzt, amit adományként kapnak vagy esetleg különböző akciók keretében összegyűjtenek, mindig arra fordítják, amire kell.


Reménysugár Alapítvány, adományátadó SZTE

 Az eszköz nagyban hozzájárul a betegellátás hatékonyságához.


– Amikor elkezdtem a klinikán dolgozni, évente 5-6 gyermek halt meg, ehhez képest a közelmúltban két olyan esztendő is volt, amikor nem halt meg egy sem. Ez óriási előrelépés és igazi siker. Persze nem azért siker, mert a nagyobb adomány nagyobb befektetést hoz és ezzel nagyobb sikert tudunk elérni a betegellátásban, hanem azért, mert a kezelés során ezeknek az eszközöknek köszönhetően sokkal elővigyázatosabbak tudunk lenni. Jelenleg azon dolgozunk, hogy egy olyan hálózatot hozzunk létre, ami országos szinten egyedülálló és összeköti azokat az orvosokat, akik a rákos betegek gyógyításán dolgoznak. Ezzel a 20 százalékos gyógyulási esély akár 80 százalékos is lehet, ugyanis a tapasztalatcsere révén további olyan lépéseket tehetünk, amelyek a hatékony gyógyítást elősegítik. Azzal pedig, hogy vannak olyan közösségek, akik bíznak bennünk, bíznak a munkánkban, azt is erősítik, hogy valamit jól csinálunk – zárta az alapítvány kuratóriumi elnöke.


Pósa Tamara

Borítókép: Betegőrző monitorokat adományozott a Dél-Alföldi Motoros Egyesület a szegedi gyerekklinikának.

Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek