Bezár

Hírarchívum

Interju_az_American_Corner_Szeged_uj_igazgatojaval

Interjú az American Corner Szeged új igazgatójával

Interjú az American Corner Szeged új igazgatójával

2023. március 03.
3 perc

2023. március 3-tól újra nyit a Szent-Györgyi Albert Agóra, amelyben új igazgatóval kezdi meg működését az American Corner Szeged. Papp Zsuzsanna 2020 tavasza óta dolgozik az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóságán, ezen belül eddig a Nemzetközi Beiskolázási Iroda csapatát erősítette. Az iroda tevékenységei közé tartozik a nemzetközi hallgatók beiskolázásával kapcsolatos kommunikációs, marketing és operatív feladatok ellátása, valamint a nemzetközi hallgatóknak tartott nyílt napok és orientációs programok szervezése és lebonyolítása. Az iroda további feladata a nemzetközi partnerekkel való kapcsolattartás, Papp Zsuzsanna eddigi profilja leginkább ehhez volt köthető, mivel az elmúlt három évben az SZTE egyik zászlóshajó projektjében, a EUGLOH Szövetségben tevékenykedett, a belső és külső kommunikációt segítette, a Szövetség egyik szegedi nagyköveteként (Staff Ambassador). Ezek a tapasztalatok hasznosak lesznek számára az American Corner munkájának irányítása során is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az American Cornernek otthont adó Szent-Györgyi Albert Agóra március 3-tól ismét használatba vehető, így március 6-tól az American Corner Szeged is megnyitja kapuit, az előkészítő, szervező munka azonban már elkezdődött. Az intézmény munkáját március első péntekétől Papp Zsuzsanna irányítja, aki a Szegedi Tudományegyetemen eltöltött eddigi pályafutása alatt olyan tapasztalatokra és kapcsolati tőkére tett szert, amelyek nagyban segíteni fogják a Corner további sikeres működését. Az új igazgató elsőként az SZTE NKI-nek adott hosszabb interjút.



American_Corner_Szeged_Szent-Gyorgyi_Albert_Agora_3._emelet

Fotó: Kovács-Jerney Ádám


Mi az SZTE American Corner küldetése?

 

– Az American Corner Szeged modern és barátságos közösségi tér, amely 2018-ban nyitotta meg a kapuit a Szent-Györgyi Albert Agóra harmadik emeletén. Egyik küldetése, hogy a helyszínen elérhető eszközökkel, tartalmakkal, angol nyelvű könyvtárával, és változatos programokkal közelebb hozza az Amerikai Egyesült Államok kultúráját és társadalmát a helyi közösség számára, emellett szorosan együttműködik az SZTE-vel, a város és a régió középiskoláival és civil szervezeteivel. A Corner ezen kívül EducationUSA Tanácsadói Központként is működik, így pontos és naprakész információkkal szolgál azok számára, akik az Egyesült Államokban tervezik a továbbtanulást. Az érdeklődők számára lehetőség van arra, hogy személyes konzultáció során alaposabban megismerjék a lehetőségeket és a jelentkezésük benyújtásának feltételeit.


PappZsuzsannaAC

 

Fotó: Kovács-Jerney Ádám


Milyen céllal kezdi meg az új feladatot?

 

– A legfontosabb küldetésem, hogy eddigi vezetőihez hasonlóan folytassam az American Corner sikeres működését. Célom az, hogy a téli bezárás után újult erővel induljanak be a heti rendszerességgel szervezett programok, és ezeket további sikeres kezdeményezések kövessenek majd.

A fiatalabb korosztály (11+) számára minden szerdán játékos és interaktív angol nyelvű társalgási programot szervezünk ChitChat Kids Club néven, csütörtökönként pedig egy amerikai előadó által vezetett Conversation Clubban várjuk a visszatérő és új érdeklődőket.

Viszonylag új kezdeményezés a nők szerepének erősítésére hivatott Women Lead esemény, amelyre minden alkalommal női vezetők hoznak egy-egy aktuális témát. Utóbbi programsorozat március és május között, kétheti gyakorisággal jelentkezik és a jövőben is tervezzük a folytatását.

Ezeken felül a következő hónapokban további események is várhatók, amelyeket egyelőre nem szeretnék leleplezni, inkább bíztatok mindenkit, hogy bátran kövesse az American Corner Facebook és Instagram oldalát - mindkét esetben @americancornerszeged néven -, itt naprakészen áll rendelkezésre információ az aktualitásokról.

 

Mit tart a legfontosabbnak a Corner és a saját munkájában?

 

– Nehezen tudnék egyetlen konkrétumot kiemelni, hiszen az American Corner valamennyi célkitűzése kiemelt jelentőségű. Épp ugyanolyan fontosnak tartom azt, hogy egy, a jövőjét tudatosan tervező diák minden a továbbtanulásához szükséges elérhető segítséget megkapjon, mint azt, hogy az ember találjon befogadó közösséget, ahol új tudásra, készségekre és friss perspektívákra tehet szert, vagy épp a leghétköznapibb témák megvitatása közben gyakorolhatja az angol nyelvet, és életre szóló barátságokat köthet.

A_helyszinen_elerheto_eszkozokkel_tartalmakkal_angol_nyelvu_konyvtaraval_es_valtozatos_programokkal_kozelebb_hozza_az_Amerikai_Egyesult_Allamok_kulturajat

Nyelvvizsgára felkészítő, angol nyelvű könyveket is lehet kölcsönözni. Fotó: Kovács-Jerney Ádám


Miért ajánlja az American Cornert az SZTE hallgatóinak?

 

– A legnagyobb örömmel várjuk a SZTE minden polgárát! Az American Corner Szeged nyitva áll mind a magyar, mind a nemzetközi hallgatók számára. A programok ingyenesen látogathatók, tárt karokkal várjuk a visszatérő és új egyetemista látogatóinkat, akár programra érkeznek, vagy akár csak egy könyvet kölcsönöznének ki.

ACH-logo




EdUSA_Horiz_logo_official

 


Lévai Ferenc

Nyitókép: Papp Zsuzsanna, az American Corner új igazgatója, 2023. március 3-án a Szent-Györgyi Albert Agórában . Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek