Bezár

Hírarchívum

IMG_9064

David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok nagykövete az SZTE-n járt

David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok nagykövete az SZTE-n járt

2023. március 30.
1 perc

Prof. Dr. Rovó László rektor és Dr. Fendler Judit kancellár a napokban fogadta David Pressman amerikai nagykövetet a Szegedi Tudományegyetemen, ahol az egyetem szervezeti felépítéséről, működéséről és az amerikai intézményekkel való együttműködésről tárgyaltak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

David Pressman nagykövet az egyetem hallgatóival is találkozott, és beszélgetett velük a felsőoktatás új modelljéről, az ukrajnai háború hatásairól, valamint a hallgatók véleményéről az Európai Unió azon döntésével kapcsolatban, miszerint visszatart bizonyos támogatásokat, melyeket a magyar egyetemek kapnának. A hallgatók megosztották a Szegedi Tudományegyetemen szerzett tapasztalataikat és a jövőre vonatkozó törekvéseiket. A találkozó rávilágított arra, hogy az Egyetem elkötelezett a sokszínű és befogadó tanulási környezet biztosítása mellett, azzal a céllal, hogy felkészítse hallgatóit a globalizált világban való boldogulásra.


Amerikai_nagykovet_latogatasa
Képgaléria az amerikai nagykövet látogatásáról. Fotó: Bobkó Anna

Összességében elmondható, hogy az amerikai nagykövet látogatása hozzájárult a két ország közötti kétoldalú kapcsolatok előmozdításához, és új lehetőségeket nyitott a tudományos együttműködés és csereprogramok számára.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek