Bezár

Hírarchívum

Tricikli_fesztival

Tricikli fesztivál Szegeden

Tricikli fesztivál Szegeden

2023. július 13.
2 perc

„Nyeregben érezheti magát, aki olvas.” E mottó jegyében rendezik meg idén is és Szegeden is a kortárs művészeteket és a fenntartható közlekedést népszerűsítő mozgó irodalmi fesztivált. A program szervezői és szereplői közül többen is kötődnek a szegedi egyetemhez. Magyarkanizsa és Sepsiszentgyörgy után, 2023. július 13. és 16. között Szegedre ér az összművészeti kavalkád.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A háromkerekű bicikli, a tricikli a jelképe a legújabb nyári kulturális produkció-sorozatnak. A 2023-as Tricikli fesztivál június 17-én a vajdasági Magyarkanizsán kezdődött, július 1-2. között az erdélyi Sepsiszentgyörgyön folytatódott, július 13-16. között Szegeden ér csúcs- és zárópontjához.

Tricikli_fesztival_EA_j

A szegedi 4 nap a város 7 népszerű kulturális és közösségépítő helyszínén várja az olvasókat, az összművészeti fesztivál közönségét. A Tricikli fesztivál teljes és friss programja itt elérhető.

A Szegedi Tudományegyetem több alumnusa is aktív szervezője és szereplője a Tricikli fesztiválnak. Például?

A Somogyi-könyvtárban július 13-án, csütörtökön 17 órakor kezdődő megnyitót követően Krusovszky Dénes: Levelek nélkül című regényéről a szerzővel az SZTE doktorandusza, Klajkó Dániel beszélget. A nyitó nap programja a Megálló Közösségi Házban zárul.

Tricikli_fesztival_3j

A második triciklis nap gazdag programjából kiemelkedik a 20 órakor kezdődő találkozó Visky András József Attila-díjas erdélyi magyar íróval. A Kitelepítés című különleges regényéről a szerzővel az irodalomtörténész Szabó Gábor, az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar oktatója beszélget a Jazz Kocsma kertjében.

A mesék birodalmába Gimes Dórával, az SZTE alumnájával együtt léphetünk a harmadik napon (július 15-én, szombaton) 10 órától, a Kövér Béla Bábszínházban. A népszerű Időfutár-sorozat többszörös társszerzője A macskaherceg kilencedik élete című gyermekkönyv írója a családi program „díszvendége”. Az Agárúrban 16 órától Váraljai Anna, az SZTE BTK Filozófia Tanszék adjunktusa olvassa föl széljegyzeteit. A Grand Café-ban 19 órától a fiatal erdélyi magyar szépírók között a Szegedi Tudományegyetem bölcsész hallgatója, Ferencz Hedvig moderátorként és szerzőként is beszélget.

A szegedi Tricikli Fesztivál programjai ingyenesen látogathatók, kivéve négyet. Az ezekre megváltott jegyekkel a fesztivál megvalósulását támogatják a látogatók. Részletes jegyinfó itt.

SZTEinfo

Fotó: triciklifesztival

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek