Bezár

Hírarchívum

ht

Ingyenes teniszverseny az SZTE hallgatóinak és oktatóinak Szent-Györgyi Albert kedvenc pályáján

Ingyenes teniszverseny az SZTE hallgatóinak és oktatóinak Szent-Györgyi Albert kedvenc pályáján

2023. július 20.
2 perc

Ma még lehet nevezni az újszegedi Liget Teniszközpontban 2023. július 21. és 23. között megrendezésre kerülő SZTE Kupára. A profi és az amatőr teniszezők négy kategória közül választhatnak. Az SZTE hallgatóinak, oktatóinak és dolgozóinak ingyenes a részvétel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Nyílt egyéni, nyílt páros, hobbi egyéni, hobbi páros. Ebben a négy kategóriában mérhetik össze tudásukat a teniszezés szerelmesei hétvégén, Szegeden. A helyszín, az újszegedi Liget Teniszközpont, már az SZTE korábbi, Nobel-díjas rektorának, Szent-Györgyi Albertnek is az egyik kedvenc sportpályája volt, gyakran játszott az árnyas fák alatti salakos pályákon.

A Szegedi Tudományegyetem és a Hajnal Tenisz közötti együttműködés az utóbbi években új szintre lépett, infrastruktúra fejlesztések valósultak meg, illetve egyetemi teniszcsapatok szerepeltek a hazai bajnokságokban.

tny

Az együttműködés újabb lépése az SZTE Kupa is.

- Ez már a második verseny, ami szorosan kapcsolódik az SZTE-hez. Ősszel rendeztük a Szent-Györgyi Albert kupát, most pedig az SZTE Kupa néven bonyolítjuk le a megmérettetést. Terveink szerint több ilyen és hasonló rendezvény fogja követni a mostaniakat. Szeretnénk a jövőben megrendezni az Egyetemi és Főiskolás Országos versenyt is, ez is az egyetemmel való, hosszútávú stratégiai együttműködés része – mondta el Hajnal István, a Hajnal Tenisz Iskola névadója és a Sportmánia Közhasznú Egyesület vezetője.

 

Az SZTE Sportközpont révén a szegedi hallgatók megismerkedhetnek a tenisszel, illetve a profik számára akár a versenyzés, edzések is könnyebbé válhatnak az egyesülettel való együttműködésnek köszönhetően.

 tenisz1

- A Szent-Györgyi Albert emlékverseny több évtizedre nyúlik vissza, de új lendületet kapott a Hajnal Tenisz Egyesülettel való közös munka során. Tapasztalataink szerint az egyetem polgárai szívesen jönnek ki a ligetben lévő sportkomplexumba, hiszen van olyan professzor, aki több évtizede ide jár, és a hallgatók körében is egyre népszerűbb a sportág, valamint maga az egyetem teniszpályája is- tudtuk meg Dr. Tokodi Margarétától, az SZTE sportközpont vezetőjétől.

 sztekupa

Az SZTE Kupára 2023. június 20-ig lehet nevezni.

 

SZTEinfo/Lévai Ferenc

Fotó: Dr. Tokodi Margaréta, Hajnal Tenisz

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek