kollegiumok

Kollégiumok a Szegedi Tudományegyetemen

A szegedi egyetem több mint 4000 kollégiumi férőhellyel és lakhatási támogatással várja a hallgatóit.

A Szegedi Tudományegyetemen a világ felső 5%-ban szerepel a nemzetközi egyetemi rangsorokban, az itt megszerzett diploma és tudás Magyarországon és azon túl is piacképes.

Hallgatóink számára a diploma megszerzésének költsége jóval alacsonyabb, mint a fővárosban tanulóké. A megélhetés olcsóbb Szegeden és tanulmányaikat egy élhető, minden kulturális és sportolási lehetőséggel rendelkező egyetemi városban végezhetik, ahol az egész belváros egy összefüggő egyetemi campus.

kollegiumKollegium_2

Több mint 4000 kollégiumi férőhellyel és lakhatási támogatással várjuk a hallgatóinkat. Az egyetem legtöbb kollégiuma a belvárosban található, az oktatási helyszínek pillanatok alatt elérhetőek. A kollégiumokba szociális és szakmai alapon veszi fel a jelentkezőket a hallgatói önkormányzat.





Az ambiciózus hallgatók szakterületüknek megfelelően XXI. századi szakkollégiumba juthatnak be, ahol már specializálódhatnak választott szakmájukban. Aki speciálisabb elhelyezést keres, jelentkezhet a kiemelt tehetséggondozást végző Mathias Corvinus Collegiumba (MCC) és a Keresztény Roma Szakkollégiumba, vagy a határon kívüli magyar hallgatókat fogadó Márton Áron Szakkollégiumba is. Térítési díjaink a kollégiumokban az állami ösztöndíjas hallgatók esetében havi 15.000 Ft, de kínálunk diákhotelként működő, drágább elhelyezést is. A Szegedi Tudományegyetem segít az albérlet-keresésben. A HÖK a kollégiumba fel nem vett hallgatók egy részének albérleti támogatást ad.

További információkért látogassa meg az SZTE felvételi oldalát!


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Sipos Mark KristofSipos Márk Kristóf – ÁJTK, politológia

Mivel szegedi vagyok, nem volt kérdés, hogy ragaszkodom a városomhoz és a helyi egyetemhez. Azért a politológiát választottam, mert nagyon érdekel a politika. Emellett nem titkolt célom, hogy majd színésznek tanuljak, de ez előtt szeretném, hogy legyen egy biztos diploma a kezemben. A szakon nagyon kedvesek a tanárok, jó a kapcsolat velük, igazán családias a hangulat. A közösségi élet is élénk, igazán jó kedvezmények vannak külön az egyetemistáknak, így például ingyen lehet buliba menni, vagy olcsóbban lehet egy kávét inni.






Aryan_MardanpourAryan Mardanpour - ÁOK, orvos

A nevem Aryan Mardanpour és Perzsiából jöttem. Másodéves hallgató vagyok a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Már közel három éve Magyarországon élek, 8 hónapot Budapesten töltöttem.

Gyerekként a Nagybátyám karrierje inspirált arra, hogy orvosnak tanuljak, Ő egy nagyon sikeres ortopéd sebész az országomban. Miután felvettek a Szegedi Tudományegyetemre, komolyabban kezdtem venni a tanulást, mert Szegeden kimondottan kemény az orvosi kar. Szeretek segíteni az embereknek. Miután befejeztem a tanulmányaimat Szegeden, terveim szerint egy időre szeretnék önkéntes munkát végezni az „Orvosok határok Nélkül” segélyszervezetnél. Szegedre pedig mindig második otthonomként gondolok.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.