Bezár

Hírarchívum

TIK

Színes falikárpit kiállítás a TIK-ben

Színes falikárpit kiállítás a TIK-ben

2023. április 12.
1 perc

Nőktől mindenkinek: Festett fonalak – Hódi Judit falikárpitjaiból nyílik kiállítás április 14-én a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A 18. Egyetemi Tavasz rendezvényén köszöntőt mond Prof. Dr. Széll Márta, a Szegedi Tudományegyetem stratégiai rektorhelyettese.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hevesiné Hódi Judit (1961, Hódmezővásárhely) 2001-ben került a Szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumba iskolatitkári munkakörbe. 2015-ben, egy OKJ szakképzést követően lehetősége nyílt az iskola textil szakára kerülni szakoktatóként: „Az első napon, ahogy beléptem a textil tagozat szövőműhelyébe, rabul ejtett az álló szövőszékek lábítójának halk suhogása, amivel a láncfonalakat váltották, a leverővilla halk kopogása, amivel a vetülékfonalakat leverték. A szakon tanító Martos Katalin kárpitművész biztatására hamarosan elkezdtem tanulni a szövést. Csodálatos érzés, hogy az a sok-sok szál hogyan képes felületet létrehozni, a színes fonalakkal hogyan lehet mintázni. Munkáimhoz a legtöbb színt saját magam festem meg – lenyűgöző, ahogyan a fonalak a festőlében szebbnél szebb színeket kapnak. A szőnyegeim hagyományos kilim technikával készülnek.”

A Nők a nőkért program szellemében működő Partiscum Club olyan nők társasága, akik elsősorban a nők támogatásáért tevékenykednek. Fontosnak tartják a személyes segítségnyújtást, közvetlen kapcsolatuk van támogatottjaikkal, utánajárnak a valós szükségleteiknek. Nemcsak anyagi támogatást adnak, hanem lehetőségeket és élményeket is biztosítanak a segítségre szorulóknak.

A kiállítás megtekinthető április 29-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óra között.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek