Bezár

Hírarchívum

Stresszmentes_nap

Stresszmentes nap a TIK-ben

Stresszmentes nap a TIK-ben

2023. április 20.
1 perc

A lazításé és az aktív pihenésé a főszerep 2023. április 25-én, 10 órától az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban, a Stresszmentes napon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A stressz nem csak a felnőttlét velejárója, már fiatal korban is számos feszültséget okozó helyzettel kell szembenézni az iskolában és a tanulás során. A hétköznapokban az időnk jelentős részét bent töltjük az iskolapadban vagy a képernyők előtt. Elfeledkezünk arról, hogy a természetben töltött idő jó hatással lehet mentális egészségünkre, lehetőséget ad arra, hogy kis időre elszakadjunk okoseszközeinktől és digitális pihenőt tartsunk.

 

A stresszmentes nap célja, hogy a résztvevők egy időre elfeledjenek minden gondot és átadják magukat a teljes nyugalomnak és az önfeledt jókedvnek. A szervezők számos mozgásformával várják az érdeklődőket: a helyszínen többek között jógázni, pingpongozni és tollaslabdázni is lehet.

 

Az SZTE Pszichiátriai Klinika közreműködésével stresszoldáson lehet részt venni szocioterápiás eljárásokkal. Lesz gyöngyfűzés, felnőtt színező, gyurma és kézműveskedés az SZTE Alma Mater vezetésével.


Mindezek mellett alkalom adódik olyan praktikák elsajátítására, amelyek segítenek a stresszes mindennapokban, valamint meditációs gyakorlatokat is megtanulhatunk, amelyek csökkentik a kialakult feszültséget.

 

A rendezvény helyszíne a TIK park és a Kiállítási tér.


Részletes információ és program ide kattintva olvasható.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek