Bezár

Hírarchívum

20220831_100625

Új helyre költözik az SZTE Fogorvostudományi Kar

Új helyre költözik az SZTE Fogorvostudományi Kar

2022. szeptember 27.
2 perc

A Vasas Szent Péter utcai rendelőintézet ad otthont 2023 őszétől a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karnak, így a jövő évtől nem csak az oktatás, de a betegellátás is a felújított épületben folytatódik majd tovább. A kivitelezés, melyet a Dél-Konstrukt Zrt. végez, 15 hónap alatt, közel 3,6 milliárd forint állami támogatásból valósul meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

- A felújítás előkészületei 2017-2018. évben kezdődtek meg a tervezési és engedélyezési, valamint az azt követő kivitelezési munkára irányuló közbeszerzési eljárás lefolytatásával. A vállalkozási szerződés megkötésével párhuzamosan 2020-ban kiürítettük a Szegedi Tudományegyetem Vasas Szent Péter utcában található rendelőintézetét, a betegellátást az egyetemhez tartozó egészségügyi intézményekbe helyeztük át. A felújítás forráshiány miatt sajnos nem tudott azonnal elindulni. A Magyarországot is elérő COVID19 világjárvány miatt az ingatlan a Klinikai Központ által koordinált védekezés egyik központi helyszínévé alakult át. Itt működött az egyik olyan oltóközpont, ahol a védőoltások mindegyike rendelkezésre állt a lakosok számára Szegeden. A fent részletezett okok miatt a felújítás 2022. június 13-án vette kezdetét. A SZTE Fogorvostudományi Kar oktatói és hallgatói, várhatóan 2023 őszén tudják birtokba venni az épületet, reméljük, ezt a működési-engedélyeztetési eljárások sem befolyásolják - ismertette a legfontosabb tudnivalókat a beruházásról Csóti Ferenc, az SZTE Műszaki Igazgatóságának vezetője.


20220831_100514

 

20220831_100940


Az igazgató kiemelte: a meglévő épület teljesen átalakul, mind a Vasas Szent Péter utca, mind pedig a Kossuth Lajos sugárút felől. A beépített alapterület 870 négyzetméterről 1028 négyzetméterre bővül, így az összes hasznos alapterület a beruházást követően immár 4595 négyzetméter lesz. A meglévő ingatlan és a hozzáépített épületrész is új magastetőt kap, melynek köszönhetően az eredetileg négyemeletes építmény ötemeletessé válik.


20220831_101826


20220831_101123


- A tervek szerint a földszinten kap majd helyet az SZTE FOK Szájsebészeti Tanszéke, az első emeletre költözik a Dékáni Hivatal, valamint a Tanulmányi Osztály, illetve a Fogszabályozási és Gyermekfogászati Tanszék. A második emeleten a Parodontológiai Tanszék és az Orálbiológiai és Kísérletes Fogorvostudományi Tanszék, míg a harmadik emeleten a Fogpótlástani Tanszék kap majd helyet. Ugyanitt lesznek az oktató laborok és egy hallgatói ruhatár is. A negyedik emeleten helyezik el a Konzerváló és Esztétikai Fogászati Tanszéket, az ötödiken pedig előadótermeket, közösségi és szociális tereket alakítanak ki. Mindemellett az udvar kapacitása is bővül: 27 parkolóhelyet alakítunk ki - összegezte a vezető.


SZTEinfo - Pósa Tamara

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek