Bezár

Hírarchívum

ehny

SZTE ezüst a nemzetközi Dunai Regattán

SZTE ezüst a nemzetközi Dunai Regattán

2022. október 04.
2 perc

Nagyszerű teljesítményt nyújtva, a 2. helyen ért célba a Szegedi Tudományegyetem hajója a fővárosban rendezett Dunai Regattán. Az SZTE hallgatói összesen kilenc egyetem képviselői közül végeztek a dobogón.  A nyolc magyar egyetemi egység mellett a Belgrad University is indított egy csapatot.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Visszatért Budapest szívébe a Dunai Regatta – az egyetemi evezős és sárkányhajóverseny, sport-, zenei és kulturális fesztivál – a Nemzeti Sportügynökség szervezésében. A Covid miatti kényszerszünet után, újragondolt formában rendezték meg idén a versenyt. A Dunai Regatta, Budapest egyik legjelentősebb, egyetemisták számára szervezett sport- és kulturális fesztiválja, mely idén már kétnapos eseménnyé bővült. Az első nap továbbra is az egyetemisták összecsapásairól szólt, legyen szó akár sárkányhajós, evezős, streetball vagy urban volley bajnokságról. A szervezők hosszú távú célja az, hogy a Dunai Regatta egy teljeskörű, Duna menti országok lakosainak, egyetemeinek a bevonásával megvalósuló multikulturális sporteseménnyé nője ki magát.

Az egyetemi sárkányhajós és evezős csapatok a Duna egyik legcsodálatosabb szakaszán mérték össze tehetségüket: a versenypályát a Parlament és a Budapesti Műszaki Egyetem között jelölték ki. 2022-ben az evezősversenyt nemzetközi csapat is gazdagította, a belgrádi egyetem jóvoltából. Nagyszerű teljesítményt nyújtva, a több MVM Szeged VE versenyzővel felálló SZTE hajója a 2. helyen ért célba a Dunai Regattán. A futamban kilenc nyolcas állt rajthoz, nyolc magyar egyetemi egység és a Belgrad University.

dob


-Az SZTE evezős nyolcasa a versenyre először kaptott meghívást. Ez lelkesítően hatott az evezős SZTE hallgatókra, és két hetet célirányosan tudtunk készülni erre a speciális versenyre. A csapatunk olyan tagokból állt, akik 2017 óta résztvevői voltak az ifjúsági és U23-as világ- és Európa-bajnokságoknak ebben a számban. A versenyt a Széchenyi lánchíd és a Műegyetem közötti Duna szakaszon tartották, 2 kilométer hosszú, nagy ívű kanyar ez a szakasz, és a sodrásnak is köszönhetően, bő 4 perc alatt teljesítették a leggyorsabb egységek – tudtuk meg Dani Zsolttól, az egyetemi egység felkészítő edzőjétől, az MVM Szeged VE trénerétől.

A Dunai Regatta dobogósai:

1. BME

2. Szegedi Tudományegyetem

3. CORVINUS


part

Az Szegedi Tudományegyetem nyolcas hajójának tagjai:

Király Csaba - SZTE Természettudományi és informatikai kar/ Fizikus MSC,

Király Miklós - SZTE Állam- és jogtudományi kar/ Jogász,

Szabó Gábor - SZTE Mérnöki kar/ Ipari termék- és formatervező mérnök,

Belán Bendegúz - SZTE Gyógyszerésztudományi kar/ Gyógyszerész,

Kovács Sándor - SZTE Állam- és jogtudományi kar/ Politikai tudományok,

Rakonczai Péter - SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző kar/ Rekreáció és életmód,

Nagy Ambrus - SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi kar/ osztatlan képzés,

Kádár Ármin - SZTE Egészségtudományi és Szociális képzési kar/ gyógytornász,

kormányos: Király Anna - SZTE Gyakorló Gimnázium.

tklogo

 

SZTEinfo

Fotó: Facebook: MVM Szeged VE

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek