Bezár

Hírarchívum

konyvhet0615konyvhet2

Mit olvasol? Most mutasd meg!

Mit olvasol? Most mutasd meg!

2022. június 15.
2 perc

A #Szegedendivatazolvasás felhívásra válaszolva az olvasók online bejelentkezhetnek egy-egy fotóval, jelenlegi olvasmányukkal a kezükben pózolva Szeged nevezetes helyszínein. Tegyük közösen „egyetemivé” a felhívást: pózoljunk az egyetem különböző helyszínein, mutassuk meg és ajánljuk kedvenc könyvünket! Most az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság újságíró gyakornokai mutatják meg, hogy #Szegedendivatazolvasás.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

MINDIG CSAK ELŐRE

 

Sűrű Cintia, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar harmadéves jogászhallgatója az olvasásra kikapcsolódásként tekint. Leginkább angol nyelvű szövegeket vesz a kezébe, legtöbb ideje minderre azonban csak a nyári szünetben akad. A 2021/22-es tanév végén arról mesélt, mely könyvvel indul neki az idei szünidőnek.

 

- Mit olvasol most?

 

- Jelenleg Lucy Montgomery: Anne Ingleside-ban avagy Anne családja körében című könyvét olvasom, ami az Anne Shirley-sorozat hatodik kötete. A történet elején a főszereplő Anne, aki mindössze egy 11 éves árva kislány, tévedés útján egy idős testvérpárhoz kerül. Innentől kezdve végig követhetjük Anne teljes életútját, vagyis, hogy hogyan marad minden nehézség ellenére hű önmagához, a barátaihoz és, hogy miként alakítja ki a saját világát maga körül.


DSC_6349

 

- Kinek ajánlanád ezt a könyvet?

 

Ifjúsági könyvként van feltüntetve a könyvesboltokban, de én sokkal inkább ajánlanám felnőtteknek, mert nagyon komoly társadalmi problémákat dolgoz fel. Például erősen megjelenik benne a férfiak és nők közötti társadalmi különbség. Szerepet kap a vidéki élet, a közösség összetartása és befogadóképessége, valamint a különböző előítéletek. A sorozat legfőbb motívuma az árvák helyzete, a társadalom reakciója egy megkülönböztetett háttérből érkező személyre vonatkozóan.

 

- A főszereplőhöz hasonlóan te is akadémiai karriert igyekszel felépíteni, hogyan tudsz a karakterrel azonosulni?

 

Igen, én is egy viszonylag komoly akadémiai utat igyekszem bejárni, ez valóban közös pontnak számít bennünk. Bár én nem vagyok árva, de az én életemben is komoly szerepet játszott a szülők jelenlétének hiánya és ennek jellemformáló szerepe… Anne az a fajta lány, aki minden vélemény és nehézség ellenére, csak megy előre a saját útján. Én is ezt a szemléletet igyekszem az életemben tudatosítani: nincs olyan akadály, ami ne lenne leküzdhető. Az úton előbb-utóbb úgyis szembe találjuk majd magunkat segítőkkel: ilyenek például a barátok, vagy esetemben a tanáraim és a szobatársaim, akik nagyon sokat hozzátettek az életemhez.

 

SZTEinfo – Bartha Karina

 

Fotó: Bartha Karina

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek