Educatio

Karikó Katalin jótanácsait is hazavihetjük az SZTE standjáról az Educatio Kiállításon

Idén újra személyes jelenléttel rendezik meg az Educatio Kiállítást Budapesten, a Hungexpon 2022. január 13–15. között. A hazai felsőoktatás legnagyobb börzéjére a Szegedi Tudományegyetem látványos standdal és a SZTEminárium Felvételi magazin különkiadásával készül, benne Karikó Katalin, az SZTE professzorának üzenetével.

A centenáriumát ünneplő Szegedi Tudományegyetem életében minden évben kiemelten fontos esemény az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, hiszen itt az intézmény képviselőinek lehetőségük adódik megszólítani a továbbtanulás előtt álló középiskolás fiatalokat. Az SZTE célja idén is az, hogy segítse a pályaválasztás előtt állókat.

A háromnapos rendezvényen összesen 12 kar, a Tanárképző Központ és a Hallgatói Önkormányzat közel 50 képviselője várja az érdeklődőket az SZTE látványos standjánál, amelyet a rendezvénytérképen a HF30-as jelzés alatt találhatnak meg.

Azok, akik megtekintik az SZTE-standnál levetített imázsfilmeket, többek között választ kaphatnak arra a kérdésre, milyen a hallgatói élet a napfény városában, az energikus, nyüzsgő, mégis barátságos Szegeden. Az érdeklődők a kutatási és tudományos tevékenység mellett mindent megtudhatnak a kollégiumokról, a tehetséggondozási programokról, a szociális juttatásokról, a Start Ösztöndíjról, a kulturális és sportolási lehetőségekről, az SZTE+ programról, a Courseráról és a Eugloh-ról. Az egyetem hallgatói pedig örömmel osztják meg személyes tapasztalataikat tanulmányaikról, a pörgős hallgatói életről, valamint a diploma utáni elhelyezkedési lehetőségekről.

Online felületen is elérhetőek lesznek a karok: chaten és videóchaten is kérdezhetnek az érdeklődők, akik letölthető kiadványokat, videókat, fényképeket is találnak az online térben. A központi chat felületen pedig kifejezetten a felvételivel kapcsolatos kérdéseiket tehetik fel csütörtökön és pénteken 15-16 óra között, szombaton 10-11 óra között.

A Szegedi Tudományegyetem kifejezetten erre az alkalomra külön magazinnal készült: az SZTE Felvételi különkiadás hasznos információk összefoglalója. A lapban a középiskolások olvashatnak többek között az 5 egyetem kapuit kitáró EUGLOH projektről, valamint a Courseráról, amely a világ legnagyobb online oktatási felülete. A platformon képzéseket kínál például a Yale és a Michigani Egyetem, illetve olyan vállalatok, mint a Google vagy az IBM – ezekhez a kurzusokhoz az SZTE hallgatói ingyen hozzáférhetnek.

A résztvevők a Felvételi magazinban elolvashatják Karikó Katalin, a Szegedi Tudományegyetem professzora, az mRNS vakcina kidolgozója inspiráló jótanácsait is a személyes kapcsolatok fontosságáról, a változtatás lehetőségéről és az önmagunkba vetett hitről.

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Juhasz_AnnaJuhász Anna - MGK, mezőgazdasági mérnök

Számomra egyértelmű volt már a középiskolában, hogy az MGK-n biztosan szép jövő vár rám. Sok jót hallottam ismerősöktől, de most, hogy a hallgatója lehetek ennek a karnak, én is sok maradandó élményt továbbíthatok érettségizős barátaimnak. Az órákon tanultakat az otthoni családi gazdaságban bátran kamatoztathatom. Szuper külföldi lehetőségek, gyakorlatias oktatás, és nem utolsósorban a családias légkör, amit nagyon szeretek. Ez elsősorban abban nyilvánul meg, hogy kiváló a tanár-diák kapcsolat.




Marx_Eva_felveteliMarx Éva - BTK, magyar

Elsőéves hallgatóként nincs még sok tapasztalatom, de azt már ennyi idő után is elmondhatom, hogy nagyon elégedett vagyok az egyetemmel. A közvetlen tanárok, szakmai felkészültségük, a gazdag könyvtári állomány, a színes kulturális programok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a végzéskor ne csak elismert diplomát kapjak, hanem az egyetemi éveket hasznosan is töltsem.


További hallgatói vélemények >>>