Bezár

Hírarchívum

mcc_nyit

Miről ismerjük fel az áltudományokat?

Miről ismerjük fel az áltudományokat?

2022. február 07.
1 perc

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) szegedi képzési központja szakmai előadást szervez, amelyen Peter Boghossian világhírű amerikai filozófus, vizsgálja meg a tudományos módszertan és a  tanulmányok szakmai bírálatának lépéseit, valamint elemzi az egyes tudományterületeket sújtó deficitet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Információk halmazával találkozhatunk nap mint nap, de honnan tudhatjuk, melyek hitelt érdemlőek? A Mathias Corvinus Collegium (MCC) szegedi képzési központja szakmai előadásán erre a kérdésre keresi a választ Peter Boghossian, az MCC vendégoktatója.

Helyszín: Az MCC szegedi képzési központja (6722 Szeged, Tisza Lajos krt. 85.) Időpont: 2022. február 9. (szerda), 17:00–18:30

A Bostonban született amerikai filozófus és pedagógus tíz évig tanított filozófiát a Portlandi Állami Egyetemen, ahol elsősorban a kritikus gondolkodással, a tudományos szkepticizmussal és a szókratészi módszerrel foglalkozott. Boghossian arra világított rá, milyen egyszerű fals információkat terjeszteni és azokat tudományosként bemutatni olyan területekkel összefüggésben is, mint például a genderelmélet.

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött, és a védettségi igazolvány helyszínen történő bemutatásával lehetséges. Az előadás nyelve angol, a szinkrontolmácsolás biztosított.

20220209_Mirol_ismerjuk_fel_az_altudomanyokat-A3_web

További informáió és regisztráció: www.mcc.hu és https://www.facebook.com/MCC.Budapest

Korábban írtunk róla, hogy 2021 őszétől elérhetőek az SZTE hallgatói számára a Mathias Corvinus Collegium képzései.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek