Bezár

Hírarchívum

adomany_borito_

A háború elszenvedőit segíti az SZTE SZAKK Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet Intenzív Osztálya

A háború elszenvedőit segíti az SZTE SZAKK Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet Intenzív Osztálya

2022. április 14.
2 perc

Baba pelenkák, bébi ételek, nassolni valók, játékok, ruhaneműk – az SZTE SZAKK Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet Intenzív Osztálya is gyűjtést szervezett az orosz-ukrán háború, ukrán elszenvedőinek. A csomagok, a Dr. Kereskényi Sándor által vezetett, szegedi Honvéd Téri Református Egyházközösség jóvoltából kerülnek majd a húsvéti ünnepek után a megfelelő helyre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az adományokat, kollégái társaságában Prof. Dr. Babik Barna, az SZTE SZAKK Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet igazgatója adta át a lelkésznek.


IMG_6599

 

- Felesküdtünk az orvoslásra, arra, hogy gyógyítunk, hogy emberi sorsokat teszünk jobbá, amibe jelenleg az is beletartozik, hogy olyan családokon, anyákon, gyerekeken segítünk, akik elhagyni kényszerültek otthonaikat. Ez adta az apropóját annak, hogy az SZTE SZAKK Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet Intenzív Osztályának dolgozói összegyűjtötték azokat, a legfontosabb használati cikkeket, amelyekkel azt reméljük, hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy ezeknek a családoknak ebben a borzasztóan nehéz helyzetben, amelyet a háború okozott, könnyebb legyen –összegezte gondolatait Prof. Dr. Babik Barna, aki kiemelte: egy megbízható és hiteles csatornán keresztül szerették volna eljuttatni a holmikat a rászorulókhoz.


adomanyok
Az adományok a galériára kattintva megtekinthetők.

 

Dr. Kereskényi Sándor, a szegedi Honvéd Téri Református Egyházközösség lelkésze miután megköszönte az adományokat, röviden összegezte, hogy miként jutnak el a csomagok Ukrajnába.


IMG_6601

 

- A szegedi Honvéd Téri Református Egyházközösség húsz éve viseli szívén a kárpátaljai gyermekek sorsát. Az orosz-ukrán háború azonban újabb csatornát nyitott meg a segítségnyújtásra. Elsőkörben a Magyarországra érkezőket próbáltuk meg ellátni, néhány hete azonban az Ukrajnában maradtakat, ragadtakat igyekszünk ellátni különféle használati cikkekkel. Az Intenzív Osztály által összegyűjtött holmik is ide kerülnek majd. Olyan, egyelőre háborútól mentes közösségekhez, amelynek tagjai befogadták azokat, akiknél viszont javában dúlnak az összecsapások és egyre nagyobb kihívással néznek szembe. Az adományokat hetente, kéthetente a somorjai testvérgyülekezetünkkel összefogva juttatjuk el ezekbe a térségekbe, ez most sem lesz másként – ismertette a lelkész.

SZTEinfo - Pósa Tamara


Fotó: Molnár Dóri

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek