Bezár

Hírarchívum

Allasborze

Az Alma Mater presztízsdíját is átadták az SZTE tavaszi Állásbörzéjén

Az Alma Mater presztízsdíját is átadták az SZTE tavaszi Állásbörzéjén

2022. április 12.
6 perc

Idén 75 kiállító kínált gyakornoki- és álláslehetőséget az Szegedi Tudományegyetem tavaszi Állásbörzéjén, ahol 2022-ben az Alma Mater Díjat a Pick Szeged Zrt. képviselője vehette át. A rendezvényen résztvevő vállalatok megismerkedhettek az SZTE egykori és jelenlegi hallgatóival, friss diplomásaival és informálhatták őket gyakornoki programjaikról, álláslehetőségeikről, nyitott pozícióikról, szolgáltatásaikról.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A régió legnagyobb álláskeresési fórumának 2022. április 12-én, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ adott otthont. A rendezvényt Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja nyitotta meg.

 WFP-09

- Óriási öröm a számunkra, hogy évről-évre egyre több kiállító jelenik meg az SZTE Állásbörzéjén. A Szegedi Tudományegyetem egyik legfontosabb célja negyedik generációs egyetemként a meglévő alapelvek, azaz az oktatás, kutatás, gyógyítás mellett a társadalmi szerepvállalás. Erre az egyik legalkalmasabb hely az SZTE Állásbörzéje, ahol megjelennek azok a partnereink, akikkel nagyon sok területen kapcsolatban állunk, ezzel példát és lehetőséget mutatva a hallgatóinknak. Többek között ennek köszönhető az is, hogy a Szegedi Tudományegyetem az ország legjobb egyeteme és egyre több vállalkozó számára válik vonzóvá. Ezt a vonzerőt szeretnénk mélyíteni és kiterjeszteni a hallgatók körében is, akikkel szeretnénk hosszú időn át kapcsolatban maradni. Ezzel együtt pedig azt is szeretnénk elérni, hogy számukra is vonzó legyen az Egyetemmel kapcsolatban maradni – emelte ki köszöntőjében Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja, aki arra kérte a hallgatókat, hogy tanulmányaik befejezése után éljenek azokkal a lehetőségekkel, amelyeket az Állásbörze résztvevői kínálnak. Az egyetemi évek ideje alatt pedig használják ki a mentorprogramok, az ösztöndíjak, a duális képzések és a különböző online, oktatási platformok adta lehetőségeit.

Ezt követően Prof. Dr. Rovó László, az SZTE rektora köszöntötte az egybegyűlteket és a 2022-es Alma Mater Díjazottját. Az elismerést idén a Pick Szeged Zrt. kapta. A kitüntetést Bessenyei Zsolt, a Pick Szeged Zrt. HR vezetője vette át.

- A 2021/2022-es tanévben vissza kell tekintenünk az elmúlt 100 évre is, ugyanis a Szegedi Tudományegyetem centenáriumot ünnepel. Már Klebelsberg Kuno és Szent-Györgyi Albert is azt vallotta, hogy az Egyetem a régió mozgatórugója kell, hogy legyen. Azzal, hogy a mai Állásbörzén több mint 70 kiállító vesz részt, kijelenthetem: a célt elértük. Az, hogy a K+F-es projektekben Magyarország legkomolyabb vállalataival vagyunk együttműködésekben, illetve, hogy a hallgatóink 90%-a diplomája megszerzése után egy éven belül el tud helyezkedni a munkaerőpiacon ugyancsak azt bizonyítja, hogy komoly munkát végzünk az Egyetemen. Bízom benne, hogy ez a jövőben is így lesz. Köszönöm a kiállítok segítségét, munkáját, és egyúttal gratulálok a 2022-es Alma Mater Díjazottnak is – összegezte gondolatait Prof. Dr. Rovó László, az SZTE rektora.

 WFP-08

A Szegedi Tudományegyetem Alma Mater Díját immár 16 éve minden évben olyan cég vagy szervezet kapja, amely az SZTE-vel szoros tudományos és/vagy szakmai kapcsolatot ápol, támogatja céljainak megvalósítását és kiemelt foglalkoztatója a Szegeden végzett hallgatóknak. Ez alapján minden évben az azt megelőző évek díjazottjai számára is nyitott a jelentkezés, és ezzel a lehetőséggel évről-évre élnek is a cégek, viszont most először fordult elő, hogy egy korábbi díjazott duplázni tudott és ismét elnyerte a megtisztelő címet.

- Akkor, amikor egy intézmény eredményességét vizsgáljuk, különböző adatokra tekintünk: megnézzük, hogy az általa folytatott tevékenység milyen minőséget képvisel. A felsőoktatási intézmények esetében pedig mindemellett megnézzük a rangsorokban elért pozíciókat is. Ugyanakkor én azt gondolom, hogy a legjobban az írja körül azt, hogy egy intézmény mennyire sikeres, hogy kikkel veszi körbe magát, kikkel ül egy asztalnál, kik a partnerei. A partnerség ugyanis nagyon fontos hívószó. A partnerség szövetséget jelent, egymás értékrendjének tiszteletét jelenti. Ezt jól bizonyítja ez az elismerés is. Az SZTE Alma Mater Díj mottója: „Felismerjük a lehetőséget, elismerjük a lojalitást” - az évente meghirdetett pályázattal nem titkolt célunk, hogy az egyetemi együttműködéseket, a hallgatói támogatásokat és a volt hallgatók foglalkoztatását ne csak értékeljük, hanem generáljuk is. Ezért is mondható mérföldkőnek a mai nap a díj életében, hiszen 16 év alatt számos, újra és újra pályázó cég után végre eljött az a pillanat, hogy egy korábbi Alma Mater Díjazott lehet újra a megtisztelő cím birtokosa. Ezzel egy olyan hosszú távú és szoros partnerséget tudunk elismerni - mind alumni, mind egyetemi szinten -, amely azt bizonyítja, hogy a 9 évvel ezelőtt elnyert díjhoz képest az együttműködések és támogatások nem csak fennmaradtak, de még bővülni is tudtak. Reméljük, hogy ez a tendencia a jövőben is folytatódik, és a díj valamint a meglévő kapcsolatok mentén további hallgatói, akadémiai és alumni projektek indulhatnak útjukra – emelte ki Prof. Dr. Görög Márta, az SZTE alumni ügyekért felelős rektori megbízottja, aki zárásként a Pick Szeged Zrt.-t méltatta és gratulált az elismeréshez.

 WFP-06

A nyertes ünnepélyes keretek között vehette át az SZTE Alma Mater presztízsdíjat és ezzel együtt jogosult az „SZTE Alma Mater Díj 2022.” megjelölést használni vállalati megjelenéseiben. Továbbá az egyetem a díjazottnak az SZTE Alma Mater a www.uniszegedalumni.com honlapján, online hírleveleiben és kiadványaiban kiemelt kommunikációs lehetőséget biztosít.

 WFP-04

A 2022-es díjazott, azaz a Pick Szeged Zrt. régóta együttműködik az Egyetemmel a közös kutatás-fejlesztési projektekben, emellett a duális képzés, illetve a gyakornoki program keretében is várja a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit.

- Nagyon régóta erős a kapcsolatunk az SZTE-vel, nemcsak a Pick Szeged Zrt. részéről, hanem a Mizo és a Bonafarm Csoport részéről is. Sok olyan kollégánk van, aki a Szegedi Tudományegyetemen végzett, sőt elmondhatom, hogy az utánpótlás szempontjából a meglévő szakterületeinkhez mérten napjainkban is több kiemelt képzés folyik az Egyetemen. Amellett, hogy gyakorlati helyként üzemelünk és állást biztosítunk a friss diplomásoknak, van egy Huszka Tibor Szakmai Klubunk is, ahová komoly kiválasztáson keresztül lehet csak bekerülni, ám azon hallgatóknak, akiknek mindez sikerül, gyakran munkát is tudunk biztosítani. Az SZTE Alumni Mentorprogramjának, a szakmai gyakorlatnak, a duális képzésnek, valamint a különböző ösztöndíjaknak köszönhetően tehát évente több tucat hallgatóval kerülünk kapcsolatba, amellett, hogy szakembereink részt vesznek az egyetemi oktatásban is. A kiváló együttműködést jól bizonyítja egy néhány héttel ezelőtt zárult K+F projekt is, amely nagy visszhangot kapott a sajtóban is. Éppen ez a sok szálon való kötődés motivált bennünket arra, hogy ismét megpályázzuk ezt az elismerő díjat, amelyet ezúton is tisztelettel köszönünk – összegezte gondolatait a díj átvétele kapcsán Bessenyei Zsolt, a Pick Szeged Zrt. HR vezetője.

 

wetransfer_wfp-4-jpg_2022-04-12_1311
Az Állásbörze pillanatképei a galériára kattintva megtekinthetők.

A Szegedi Tudományegyetemen évente több mint 5500 magasan képzett, nyelveket beszélő fiatal szerez a munkaerőpiacon is jól hasznosítható diplomát. A frissen végzettek több mint háromnegyede három hónapon belül dolgozni kezd, fél éven belül pedig csaknem 90 százalékuk munkát talál. A végzett hallgatók 87 százaléka kiemelkedőnek vagy nagyon jónak tartja az SZTE hírnevét más felsőoktatási intézménnyel összehasonlítva, a végzett hallgatók 85 százaléka teljesen vagy nagyon elégedett a Szegeden töltött évekkel, több mint 87 százaléka pedig ajánlaná is az intézményt másoknak.

WFP-01

Az eddigi díjazottak:

 

2006: Siemens

2007: 3C Szeged Kft.

2008: GE Hungary Zrt. Healthcare K+F divízió

2009: a Sanofi Aventis magyar tagvállalata, a Chinoin Gyógyszer- és Vegyészeti Termékek Gyára Zrt.

2010: iKron cégcsoport

2011: CAS Software Kft.

2012: ContiTech Rubber Industrial Kft.

2013: Bonafarm Csoport - Pick Szeged Zrt. és Sole Mizo Zrt.

2014: Morgan Stanley Magyaroszág Elemző Kft.

2015: Mol Group

2016: Givaudan Hungary Kft.

2017: Monguz Információ Technológiai Kft.

2018. NNG Szoftverfejlesztő és Kereskedelmi Kft-

2019. EPAM Systems Kft.

2020-21. GriffSoft Informatikai Zrt.

SZTEinfo

Fotó: Sahin-Tóth István

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek