SZTE Info

nyitos_Rajztabla_1

Miniszteri kitüntetésben részesültek az SZTE oktatói

A Magyar Felsőoktatás Napján, amelyet szeptember elsején ünneplünk, Prof. Dr. Palkovics László, innovációért és technológiáért felelős miniszter a Szegedi Tudományegyetem oktatói számára kitüntetéseket adományozott.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Prof. Dr. Palkovics László Apáczai Csere János-díjat adományozott, Dr. Röst Gergelynek, a Természettudományi és Informatikai Kar Alkalmazott és Numerikus Matematika Tanszék tanszékvezető egyetemi docensének.

Miniszter Elismerő Oklevelet kapott, Dr. Szalai Anikó, az Állam- és Jogtudományi Kar Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézete intézetvezető egyetemi docense.

Oktatói Szolgálati Emlékéremben részesült Dr. Czédli Gábor, a Természettudományi és Informatikai Kar Algebra és Számelmélet Tanszék professor emeritusa és Dr. Stachó László, a Természettudományi és Informatikai Kar Alkalmazott és Numerikus Matematika Tanszék professor emeritusa.

SZTEinfo - Pósa Tamara


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.