174-el_fentebb-01-01

Közel 180 helyet javított az SZTE a RUR orvostudományok szakterületi listáján

174 helyet javított a Szegedi Tudományegyetem a Round University Ranking (RUR) orvostudományok szakterületi listáján: idén a világ legjobb 247 orvosképző intézménye közé került a tematikus rangsorban Magyarország első egyeteme. Az élettudományi listán is közel 100 helyezést javított az SZTE, és akárcsak az orvostudományi listán, itt is dobogósan végzett magyar viszonylatban.


A moszkvai székhelyű rangsorkészítő szervezet legfrissebb orvostudományi rangsorán a Szegedi Tudományegyetem a 247. helyezést érte el, ezzel 174 helyet javított pozícióján a tavalyi 421. helyhez képest. A Round University Ranking (RUR) 2021 Medical Sciences World University Ranking tematikus lista a világ 589 vezető felsőoktatási intézményének teljesítményét vizsgálta.


A RUR 2021 Life Sciences World University Ranking listán szintén nagyot javított az SZTE: míg a tavalyi évben a 433. helyen állt, pozícióját az idei évben a 339. helyre tornázta fel. A 94 helyet javító intézmény magyar viszonylatban dobogós helyen végzett – az orvostudományi lista mellett – ebben, a világ 712 top egyetemét vizsgáló szakterületi rangsorban is.


A RUR szakterületi rangsorai ugyanúgy értékelik a világ felsőoktatási intézményeit, mint a szervezet által készített világrangsor. Ez húsz mutató és az egyetemi tevékenység négy kulcsterülete alapján történik: oktatás (40%), kutatás (40%), nemzetközi mutatók (10%) és pénzügyi fenntarthatóság (10%).


A Szegedi Tudományegyetem mérőszámai az oktatás, a kutatás, a nemzetközi elismertség és a pénzügyi fenntarthatóság területén is jelentősen javultak a most megjelent rangsorokban.


A RUR 2021 Medical Sciences és Life Sciences ranglistái élén is amerikai egyesült államokbeli intézmények állnak: előbbiben a Harvard University, a Northwestern University és a Washington University in St. Louis, utóbbiban a Harvard University, a Johns Hopkins University és a Yale University.

 

 

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Csaszar_Dorina-kicsiCsászár Dorina – BTK, kommunikáció-és médiatudomány MA

Szegediként evidens választás volt a Szegedi Tudományegyetem, mivel erősen kötődök a városhoz. Itt él a családom, a barátaim, a párom. Nem mellesleg az SZTE-nek olyan hírneve, képzési kínálata van, ami miatt megéri ide jelentkezni. Számomra itt van a legjobb specializáció a Kommunikáció-és médiatudomány szakon a többi egyetemhez képest, ezért is választottam az SZTE-t.


Hegedus_AgnesHegedűs Ági - BTK, anglisztika

Azért választottam Szegedet, mert nagyon szeretem ezt a várost, jó érzés itt leni. A BTK-t azért ajánlom másoknak, mert nagyon rendesek és segítőkészek a tanárok, jó velük megismerkedni, s itt van mellette a gyönyörű TIK, ahol nyugodtan lehet tanulni. Sokat kell ugyan tanulni, főleg egy gimnázium után, de szívesen ajánlom a kart mindenkinek.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.