174-el_fentebb-01-01

Közel 180 helyet javított az SZTE a RUR orvostudományok szakterületi listáján

174 helyet javított a Szegedi Tudományegyetem a Round University Ranking (RUR) orvostudományok szakterületi listáján: idén a világ legjobb 247 orvosképző intézménye közé került a tematikus rangsorban Magyarország első egyeteme. Az élettudományi listán is közel 100 helyezést javított az SZTE, és akárcsak az orvostudományi listán, itt is dobogósan végzett magyar viszonylatban.


A moszkvai székhelyű rangsorkészítő szervezet legfrissebb orvostudományi rangsorán a Szegedi Tudományegyetem a 247. helyezést érte el, ezzel 174 helyet javított pozícióján a tavalyi 421. helyhez képest. A Round University Ranking (RUR) 2021 Medical Sciences World University Ranking tematikus lista a világ 589 vezető felsőoktatási intézményének teljesítményét vizsgálta.


A RUR 2021 Life Sciences World University Ranking listán szintén nagyot javított az SZTE: míg a tavalyi évben a 433. helyen állt, pozícióját az idei évben a 339. helyre tornázta fel. A 94 helyet javító intézmény magyar viszonylatban dobogós helyen végzett – az orvostudományi lista mellett – ebben, a világ 712 top egyetemét vizsgáló szakterületi rangsorban is.


A RUR szakterületi rangsorai ugyanúgy értékelik a világ felsőoktatási intézményeit, mint a szervezet által készített világrangsor. Ez húsz mutató és az egyetemi tevékenység négy kulcsterülete alapján történik: oktatás (40%), kutatás (40%), nemzetközi mutatók (10%) és pénzügyi fenntarthatóság (10%).


A Szegedi Tudományegyetem mérőszámai az oktatás, a kutatás, a nemzetközi elismertség és a pénzügyi fenntarthatóság területén is jelentősen javultak a most megjelent rangsorokban.


A RUR 2021 Medical Sciences és Life Sciences ranglistái élén is amerikai egyesült államokbeli intézmények állnak: előbbiben a Harvard University, a Northwestern University és a Washington University in St. Louis, utóbbiban a Harvard University, a Johns Hopkins University és a Yale University.

 

 

SZTEinfo


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


mendezMatheus Vasconcelos Goes Mendes – ÁOK: orvos

Brazíliából érkeztem, de nagyon otthonosan érzem magam Szegeden. Rengeteg hasznos tudásra tettem itt szert, amihez a jól felszerelt laborok és a modern könyvtári környezet is hozzájárult. A város nyüzsgő mégis biztonságos, jó az életminőség és minden segítséget megkapunk a beilleszkedéshez. Legyen szó tanulmányi ügyintézésről vagy szálláskeresésről.
bulik-patrikBulik Patrik – MK: műszaki menedzser

A szakmai gyakorlattal és a duális képzés bevezetésével már egyetemistaként lehetőségünk nyílik valódi munkatapasztalat szerzésére. Nyelvtanulásra is kiválóan alkalmas az SZTE, hallgatóként megannyi ösztöndíjra pályázhatunk a világ számos országába. Az egyetemi élet szerves része persze a kikapcsolódás is, melyhez sportolási, kulturális lehetőségeket és kedvezményes belépőket biztosítanak.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *