Bezár

Hírarchívum

evezosmefob_nyito

Három arany, egy ezüst és egy bronzérem az SZTE-s evezősök mérlege a MEFOB-on

Három arany, egy ezüst és egy bronzérem az SZTE-s evezősök mérlege a MEFOB-on

2021. szeptember 22.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem 10 hallgatója vett részt a Magyar Egyetemisták és Főiskolások Országos Bajnokságán. A Dani Zsolt által vezetett csapat nyolc evezős hajóegysége, öt érmet szerzett, egy olyan sportágban, amit Orbán Viktor is kiemelt a felsőoktatási testneveléssel kapcsolatban.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Oxford és Cambridge rivalizálása helyezte nemzetközileg is nagyon magas polcra az egyetemisták evezős versenyeit. Hazánkban is évszázados múltja van a sportágnak a felősoktatásban. Az elmúlt években a pandémia az élet minden területére komoly hatással volt, elhalasztottak több versenyt, köztük evezős regattákat is.


 

A közelmúltban Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, egy interjúban külön kiemelte, hogy milyen fontos szerepe van a sportnak, azon belül például az evezésnek a felsőoktatásban. A miniszterelnök azt mondta, „miután teljesen megújítottuk az egyetemi rendszert, a felsőoktatásnak adandó támogatás egyik feltétele lesz, hogy az egyetemeken is legyen testnevelés, -amihez hozzáfűzte,  - kiemelt támogatást, „extra pénzt” kapnak azok a felsőoktatási intézmények, amelyek csapatokat indítanak bizonyos klasszikus sportágakban az egyetemi bajnokságban, kosárlabdában, röplabdában, evezésben, öttusában. Így tehát az egyetemeket visszahozzuk az amatőr és a versenysport világába is – jelezte a miniszterelnök a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

 

Az idei MEFOB-on – hosszú kihagyás után újra - nagy csapattal és eredményesen szerepelt a Szegedi Tudományegyetem. A három bajnoki cím mellett egy-egy egység ezüst és bronzérmet is szerzett. A versenyzők felkészítését Dani Zsolt, az SZTE óraadója és az MVM Szeged Vízisportegyesület evezős szakágvezetője koordinálta.

 

 - Mivel idénről a Covid miatt, 2022-re halasztották az Európai Egyetemek Regattáját (EUG) Belgrádban és az Egyetemi Világbajnokságot (WUG) Chengduban, az egyetemek és a hazai egyetemista evezős társadalom számára ez az esemény maradt a csúcsverseny. A nemzetközi egyetemi regatták egy éves halasztása, arra ösztönzött bennünket, hogy tovább készülve, jövőre még erősebb csapatokkal állhassunk rajthoz. Az SZTE versenyzői közül nyolcan az MVM Szeged VE sportolói, ketten - Petrity Rebeka és Luca - a Csongrádi Vízügy evezősei. Az SZTE vonzerő azoknak az evezősöknek, akik továbbtanulás előtt állnak és persze az egyetemi versenyeken is jól szerepelnek azok, akik az MVM Szegedet erősítik klubszinten, így ez egy kölcsönösen előnyös együttműködés – tudtuk meg Dani Zsolttól, aki az Országos Evezős Szövetségben az utánpótlás válogatott nyolcas projektedzője.


 

Az SZTE hallgatóinak eredményei a 2021. évi, evezős MEFOB-on

 

I. helyezettek

 

Férfi egypárevezős: Szabó Gábor, SZTE TTIK


szabogabor_webmeret


Férfi kettes: Király Miklós, SZTE ÁJTK, Király Csaba, SZTE TTIK


kiraly-kiraly


Vegyes négypárevezős: M. Tóth Borbála, SZTE ETSZK, Daka Zsófia, SZTE JGYPK, Király Miklós SZTE ÁJTK, Szabó Gábor, SZTE TTIK


vegyesnegyesweb

 

II. helyezettek

 

Vegyes nyolcas: M. Tóth Borbála, SZTE ETSZK, Daka Zsófia, SZTE JGYPK, Király Miklós SZTE ÁJTK, Szabó Gábor, SZTE TTIK, Meszlényi Zsolt, SZTE ETSZK, Petrity Rebeka, SZTE BTK, Petrity Luca, SZTE ESZTK, kormányos Király Anna, SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola

 

III. helyezettek

 

Vegyes négypárevezős: Petrity Rebeka SZTE- BTK, Petrity Luca, SZTE ESZTK, Mihalovits András, SZTE MGK, Duboviczki Marcel, SZTE ÁJTK

 

IV. helyezettek

Férfi egypárevezős: Mihalovits András SZTE MGK

Női egypárevezős: Petrity Rebeka, SZTE BTK

Férfi kettes: Duboviczki Marcel, SZTE ÁJTK, Meszlényi Zsolt, SZTE ETSZK

 

Hallgatóinknak és edzőiknek gratulálunk!

 

SZTEinfo – Lévai Ferenc

Fotó : MVM Szeged VE

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek