Bezár

Hírarchívum

IMG_7741

Dr. Szalai György fül-orr-gégész főorvos alkotásaiból nyílt kiállítás a TIK-ben

Dr. Szalai György fül-orr-gégész főorvos alkotásaiból nyílt kiállítás a TIK-ben

2021. szeptember 20.
2 perc

HULLÁM TRIÓ SZALAI 2021 VEGETATÍV „T” címmel nyílt kiállítás Prof. Dr. Szalai György, fül-orr-gégész, festőművész alkotásaiból az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A tárlatot Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora nyitotta meg. A művész alkotásai kapcsolhatók a konstruktív geometrikus irányzathoz.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

- Az idén 100 és egyben 440 éves Szegedi Tudományegyetem egyik legfontosabb funkciója, hogy az oktatás, a kutatás és a gyógyítás mellett a művészettel is összekapcsolja a széles publikumot. Prof. Dr. Szalai György nemcsak kiváló orvos és kolléga, hanem egy kiemelkedő művész is. Alkotásaiban az élő anyag jelenik meg, amely találkozik a művészettel. Úgy gondolom Prof. Dr. Szalai György nagyon határozott életutat, életpályát tervezett meg magának, amelyben el is ért oda, ahová el szeretett volna jutni. Nagyon örülök, hogy végre mások is megtudhatják azt, hogy milyen is az igazi Szalai. Én hosszú évek óta vagyok Szalai tulajdonos, ugyanis az étkezőnk falát egy gyönyörű festmény díszíti, amelyre nagyon büszke vagyok – osztotta meg gondolatait a tárlatmegnyitón Prof. Dr. Rovó László. Az SZTE rektora reményét fejezte ki abban, hogy kollégája a jövőben is sok-sok remek alkotással ajándékozza majd meg a szegedieket.


IMG_7681

 


 

- Egy képnek nem kell feltétlenül jónak lenni, a legfontosabb az, hogy köze legyen hozzá annak, aki megnézi – kezdte gondolatait Prof. Dr. Szalai György, fül-orr-gégész főorvos, festőművész, aki 1976-ban, Hódmezővásárhelyen Fodor Józseftől tanult meg rajzolni és festeni. A megnyitón a művész kiemelte: alkotásaival egy célja van: szeretné, ha azok, akik megtekintik, azonosulni tudnának a látottakkal. A vegetatív „T” az érzékeny emberek egyik megnyilvánulása az EKG-n, reményeim szerint mindez a festményeken is visszaköszön majd – fogalmazott Prof. Dr. Szalai György.

 

A kiállítás szeptember 24-ig, hétköznapokon 8:00 és 22:00 óra között, szombaton 9:00 és 20:00 óra között tekinthető meg, a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ kiállító terében.

 

Prof. Dr. Szalai Györggyel készült interjúnk a Szegedi Egyetem Magazinban, IDE kattintva érhető el.


SZTEinfo - Pósa Tamara

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek