SZTE Info

Tok_jo_nap_Fuveszkert_nyito

Tök Jó Nap és Őszi Bolygóparádé az SZTE Füvészkertjében

Nyolcadik alkalommal várják 2021. október 17-én a szegedieket az SZTE Füvészkertjébe - Tök Jó Nap és Őszi Bolygóparádé: a kicsiket és nagyokat egyaránt szórakoztató programkavalkád főszereplője az ősz egyik legnépszerűbb finomsága, a tökfélék családja lesz.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Program:


  • 10:30: Hetet egy csapásra - az eseményt a Grimm-Busz Színház zenés műsora nyitja.

Ezt követően 10:00-18:00 óráig:


  • Tökfaragás: Az érdeklődők a helyszínen kifaraghatják halloween töklámpásukat, készíthetnek tökből mécseseket vagy akár ablakdíszeket is.
  • Tökkiállítás: Mindeközben a látogatók a tökkiállításon megismerhetik a tökök sokféleségét - a hatalmas méretű halloween tököket, a karcsú lopótökök fajtáit, és a számtalan szín, minta és formagazdagságban növő, apró dísztököket. Emellett megtudhatják, hogy a sütésen kívül mi mindenre használható a tökök nagyméretű, kemény héjú kabaktermése és azt is, hogy mitől olyan egészséges a tökmag.
Tok_jo_nap_cikkbe_2

  • Tök jó játékok: A „tökmagok” az ügyességi játékokban bizonyíthatják rátermettségüket.
  • Tökös ételek: A gasztronómia szerelmesei tökös ételeket és kemencében sült tököt is kóstolhatnak. A szervezők szívesen fogadják az érdeklődők tökös ételeinek receptjeit, kóstolóval együtt.
  • Őszi Bolygóparádé: 18.00-21.00 óráig csillagnéző túra az SZTE Füvészkertjében.

Faragni való tökök és dísztökök a helyszínen vásárolhatók.


Az egész napos rendezvényt egy kézműves vásár egészíti majd ki, amely mellett a mediterrán üvegházban Dr. Kovács Enikő és Bial Péter természetfotó kiállítása tekinthető meg.


A rendezvényre védettségi igazolvánnyal lehet belépni. A belépőjegyekkel kapcsolatos információkról bővebben ITT olvashatnak az érdeklődők.


SZTEinfo - Pósa Tamara

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.